Mong Kok

Mong Kok, éjszakai piac

A híres Mong Kok negyed található az északi végén található Nathan Road Kowloonban található, különösen éjszaka vonzza a látogatókat.

A 10 legjobb szálloda Hongkongban

Mong Kok állítólag Hongkong legnagyobb szabadtéri piaca. A Mong Kok metróállomás környékén található néhány utca inkább hasonlít a nagy piacokra.

Mit lehet vásárolni a Mong Kok-i piacokon?

Röviden: mindent.

A standok olcsó divatárut, csomagokat, írószereket, ékszereket, játékokat, kézműves termékeket, elektronikai cikkeket, háztartási cikkeket, szuveníreket... kínálnak.

Ezért keverednek a turisták a piacokon sok helyi lakossal, akik Mong Kokba jönnek vásárolni, mint egy nagy szabadtéri szupermarketbe.

Mikor érdemes vásárolni?

Bár a Mong Kok-i piacokra gyakran használják az "éjszakai" kifejezést, a valóságban a legtöbbjük nyitvatartási ideje nappal van.

Az első standok reggel 9:30 körül nyitnak ki, és körülbelül este 11-ig tartanak nyitva. Pénteken és szombaton sok stand jóval éjfél után is nyitva van.

Hol vannak pontosan a piacok Mong Kokban?

Bár sok turistatérkép a Portland Street-en található Mong Koku bevásárlóközpont helyét jelöli, a híres éjszakai piacok a metróállomással pontosan szemben találhatóak.

Hogyan juthatsz el oda?

A Mong Kok-i piacokra a legegyszerűbben metróval lehet eljutni. Két állomást használhatsz, mindkettő 250 méteren belül van a fő bevásárlóutcáktól.

  • Mong Kok - Vörös és Zöld metróvonalak (Hong Kong Central, Tsim Sha Tsui, Kowloon Bay, Kai Tak felé)
  • Mong Kok East - világoskék metróvonal (Hong Kong Central, Hung Hom, Sha Tin, kínai határ felé)

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Hong Kong-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.