Red beach

Vörös strand

A fekete és vörös vulkanikus finom kavicsokkal (vagy inkább durvább homokkal) kirakott strand Fira-tól 12 km-re délnyugatra található, és valószínűleg a sziget leghíresebb és legtöbbet fényképezett strandja.

A strand homokja porított vulkáni kőzetből áll, amely a vasfémek jelenléte miatt valóban sötétvörös színű, míg a Vörös strand sötét árnyalatait fekete vulkáni homokszemcsék egészítik ki. A helyiek körében ez a strand főként Kokkini Beach néven ismert.

Valójában a Kokkini Beach egyedülálló a világon. A világon számos fekete vagy aranyszínű homokos strand létezik, de csak néhány strand van a világon, amely vörös homokkal rendelkezik (például a Kaihalulu Beach a hawaii Maui szigeten).

A legjobb tengerparti üdülőhelyek Szantorinin

Úszási és strandolási lehetőségek

A Kokkini Beach a sziget egy eldugottabb részén, egy magas vörös szikla alatt található, mégis a gyalogos bejáratnál napozóágy- és napernyőbérlést, valamint egy kis büfét találsz. A lezuhanó sziklák veszélye miatt a strand egy részét gyakran lezárják a szalag mögött, így a turisták számára csak egy keskenyebb sáv marad a tengerparton.

A strandot homok és nagyobb kavicsok egyaránt borítják, a tengerbe vezető bejárat pedig meglehetősen sziklás és viszonylag meredek. A fürdőzés itt azonban nyugodt, nagy hullámok nélkül.

Hogyan juthat el a strandra?

A Vörös strand Akrotiri falu déli részéből egy körülbelül 350 méter hosszú, egy kis sziklán átvezető földúton keresztül érhető el. A falu szélére autóval is eljuthatunk, ahol az ingyenes parkolóban parkolhatunk.

Akrotiri Fira és Megalochori felől busszal érhető el, amely nagyjából minden, ingázik a végállomásig, amely körülbelül 500 méterre van a strandtól. Egy jegy Firaból körülbelül 1,80 euróba kerül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.