Akrotiri világítótorony

Akrotiri világítótorony

A Szantorini délnyugati csücskében található Akrotiri világítótornya a sziget egyik legromantikusabb helye. Az akrotiri világítótorony a Kikládok egyik legszebbje vidéki jellegével és letisztult építészetével. Varázslatos hangulatát fokozza, hogy a világítótorony az üdülőhelyek nyüzsgésétől távol, félreeső helyen, a tenger felett majdnem 100 méter magasan, egy sziklán áll.

Irányultsága miatt nagyon népszerű hely a naplementék megfigyelésére.

A világítótornyot 1892-ben a francia Collas et Michel cég építette, és ez az egyik legrégebbi Görögországban. Az egyszerű, fehér, tégla szegéllyel és zöld tetővel ellátott építmény ma is megfelel a céljának.

Szálláskeresés hagyományos házakban

Szállás

Ha elhagyatott és rendkívül csendes helyen keres szállást, akkor a világítótorony körüli délnyugati szantorini terület ideális választás. A legjobb szálláshelyek közé tartoznak itt a luxusapartmanok Symmetry Suites medencékkel és lélegzetelállító kilátással.

Hogyan juthat el ide?

A világítótoronyhoz nem járnak buszok, így csak bérelt autóval lehet ide eljutni. Ahhoz, hogy eljusson oda, először is el kell jutnia Akrotiri faluba, amely jól ki van táblázva Fira, a sziget fővárosa felől. Ezután csak menjünk tovább egyenesen a főúton, amíg el nem érjük a sziget végét a világítótoronyhoz, ahol ingyenes parkoló áll rendelkezésre.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.