Thirasia

Thirasia

Thirasia (néha két "s"-sel írják: Thirassia) a Santorini-szigetcsoport második legnagyobb szigete, de jelentősége meg sem közelíti a főszigetét. Thirasiának körülbelül 300 állandó lakosa van, akik még mindig hagyományos életmódot folytatnak, főként halászatot folytatnak. Thirasiára például csak az 1990-es években vezették be az elektromos áramot.

Thirasia meglátogatása a béke és a nyugalom világába vezet, valamint gyönyörű kilátás nyílik a távoli Szantorinira. Thirasia tavernái különösen híresek. A sziget talán nem tartozik a legszebb helyek közé, de ha hosszabb időt tölt Szantorinin, mindenképpen érdemes meglátogatni és élvezni néhány órát az isteni nyugalomban.

Szálláskeresés hagyományos házakban

Hogyan juthatsz el oda?

Szantorini és Thirassia között naponta körülbelül négyszer közlekednek gyors Seajets kompjáratok, az egy útra szóló jegy ára 2,50 eur. Thirassia kikötőjében száll le, ahonnan kb. 400 lépcsőfokot kell megmászni a 230 méterrel magasabban fekvő faluba.

Ezután több jelöletlen ösvényen juthatsz el Thirassiába, és felfedezheted a vulkanikus sziget csupasz szépségét.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.