Santorini - minden az autókölcsönzésről

Santorini

Ha autót bérelsz Szantorinin, akkor a legnagyobb szabadságot és lehetőséget kapod, hogy felfedezd a távolabbi falvakat. Még Szantorinin is érvényesek az autóbérlés általános irányelvei, és ha új vagy ebben a szegmensben, olvasd el a Hogyan béreljünk autót külföldön először című cikkünket.

Hol, mikor és hogyan foglaljon autót Szantorinin

Szantorinin több tucat különböző autókölcsönző cég működik, ezért a legegyszerűbb, ha az egyik összehasonlító motort használja, amely az Ön szempontjai szerint rendezi az összes elérhető autókölcsönző cég ajánlatát. Ezzel az összehasonlító programmal már régóta van tapasztalatunk:

Az autókölcsönző árak összehasonlítása a booking.com-on

Minden egyes ajánlatnál mindig látni fogja az adott autókölcsönző céget, ahol fizikailag bérelni fogja az autót. Az árösszehasonlítóban szereplő ár általában megegyezik, vagy még kedvezőbb, mint a kölcsönző cég weboldalán. Javasoljuk, hogy a megbízhatóság hiánya miatt kerülje a Rental Yours ajánlatait. Ezzel szemben az Europcar általában egy nagyon népszerű autókölcsönző cég Szantoriniben.

Az autókölcsönzők kirendeltségei főként a Santorini repülőtéren találhatóak, de számos vállalatnak van helyi kirendeltsége közvetlenül Firában is. Ismét az összes lehetőséget láthatja a fenti keresőkben.

Autóbérlés esetén általában minél korábban foglal, annál olcsóbb az autó. Az ideális időpont az autófoglalásra körülbelül 2-3 hónappal az utazás előtt.

Autókölcsönzés árak Santorini városában

A viszonylag korlátozott verseny miatt az autókölcsönzés árai Szantoriniben meglehetősen magasak, legalábbis görögországi viszonylatban. Az ár a bérlés hosszától függ, minél hosszabb ideig tart a bérlés, annál olcsóbb a napi ár. Nagy különbségek vannak a főszezonban és az előszezonban történő bérlés között is. Példák az árakra:

  • 7 napos bérlés - főszezonban: kisautó: -tól 400 eur
  • 4 napos bérlés - főszezonban: kisautó -tól 200 eur
  • 7 napos bérlés - alacsony szezonban: kisautó -tól 200 eur
  • 4 napos bérlés - alacsony szezonban: kisautó -tól 100 eur
  • Autóbérlő cégek árainak összehasonlítása

Az árak az új autók elérhetőségének aktuális helyzetétől vagy a váratlanul megnövekedett kereslettől függően is változhatnak, például új légitársasági útvonalak tömeges bevezetése után, amelyre a kisebb autókölcsönző kirendeltségek nem tudnak reagálni.

Nemzetközi jogosítvány és egyéb dokumentumok

Szantorini az Európai Unió része, így az autóbérléshez nincs szükség nemzetközi jogosítványra. Elég a klasszikus európai jogosítvány, amelyet minden kölcsönző cégnek el kell fogadnia, valamint az esetleges rendőrségi ellenőrzések is.

Az autókölcsönző cégek általában hitelkártyát kérnek az autóbérléshez, de gyakran bankkártyával is adnak kölcsön, de vagy kedvezőtlenebb feltételekkel, vagy nagyon magas, gyakran 1 000 eurót meghaladó kaucióval.

Benzinárak és parkolás Szantoriniben

Abenzin jelentősen drágább Szantorinin, mint a kontinentális Európában. Általában egy liter hagyományos 95-ös oktánszámú benzin ára 1,65 eur és 1,80 eur között mozog. A benzinkutak sűrűsége elégséges, minden nagyobb településen megtalálhatók.

Aparkolás Szantorinin egyszerre kínszenvedés és öröm. A városokban a fő problémát a helyhiány, a szűk utcák és a nagy forgalom jelenti. Másfelől viszont előny, hogy a parkolás túlnyomó többsége ingyenes, ahogy az utcai parkolás is. A főszezonban azonban fegyverkezzünk fel türelemmel a leginkább turistás célpontokban (Fira, Oia, Imerovigli), vagy szálljunk fel a buszra.

Közlekedés és közlekedési szabályok

A vezetés Szantorinin... lassú. Az utak keskenyek, nagyon kanyargósak és a jelzések nem túl jók. A sziget mérete azonban gyakorlatilag lehetetlenné teszi az eltévedést, mivel de facto csak egyetlen főútvonal szeli át Szantorinit, amelyről más utak ágaznak le a tenger felé. A nyári szezonban a vezetés kissé stresszes lehet a mindenféle forgalom nagy sűrűsége miatt.

Aközlekedési szabályok hasonlóak az összes többi európai országéhoz. A jobbra vezetés itt klasszikus, a biztonsági öv használata kötelező, és vezetés közben telefonálni tilos! A sebességkorlátozások a következők:

  • 50 km/h a faluban.
  • a falun kívül: 80 km/h

Szantorinin nincsenek autópályák, ezért a szigeten nagyon ritkán fogja használni a 80 km/h-s sebességkorlátozást. A szabályok kissé laza betartására lehet számítani, a görögök és a szantoríniaiak nem kizártan a legrosszabb európai sofőrök közé tartoznak, így türelemmel és egy kis határozottsággal kell felvérteznie magát.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.