Oia

Naplemente Oia

A Szantorini északnyugati csücskén található Oia városa Görögország, de Európa egyik legszebb helye. Hiszen Oia az egész világon ismert a tenger fölött, a meredek hegyoldalon álló, fehér homlokzatú, kék tetős, jellegzetes görög templomok fölött lemenő gyönyörű naplementéiről.

Jegyek vásárlása Szantorini

Oia a szomszédos Firával küzd a "Görögország legszebb faluja" címért.

Naplemente Oia-ban

Mivel Oia a nyugati parton található, és első pillantásra nagyon fotogén fekvésével ragadja meg a tekintetet, szó szerint a tenger fölé magasodó sziklákon, nyilvánvaló, hogy ideális hely lesz a naplementék megtekintésére. Olyannyira, hogy az Oia fölötti naplementéket gyakran a világ legszebbjeiként írják le.

A nap a háttérben lévő Thirassia szigetecske fölött megy majd le, miközben az előtérben lévő gyönyörű fehér házak és templomok árnyékot vetnek.

Melyek a legjobb helyek Oia-ban a naplemente megtekintésére?

  • A kék kupolás templomok - ha csak ezt a felvételt szeretné megörökíteni, menjen a kis kilátóhoz, amelyet a Nik sétálóutcából egy ösvényen keresztül érhet el. Nomikou és pontosan ezen a helyen található.
  • Oia vára és a szélmalmok - a második legnépszerűbb hely a várnál lévő kilátó, ahonnan több szélmalomra nyílik kilátás, amelyek naplementében igazán romantikusan néznek ki. A kilátó pontosan ezen a helyen található.

Hétvégén és az egész nyári szezonban hihetetlen embertömegre kell számítani, akiknek be kell szorulniuk a nagyon szűk utcákon. Még így is megéri a romantikus táj miatt átpréselni magunkat a többi turista százain.

Látnivalók és látnivalók

Bár az 1959-es földrengés súlyosan megrongálta Oiát, gyakorlatilag változatlan formában építették újjá. A fő attrakció természetesen a lélegzetelállító kilátás az öbölre (az egykori kráterre) és a meredek sziklákra, amelyeken Oia áll. Itt szűk utcácskákon kanyaroghat, sok lépcsőt megmászhat, és fényképek százait készítheti a hagyományos fehér házakkal, amelyek éles kontrasztban állnak a szürke vulkanikus tájjal.

Mégsem szabad kihagynia ezeket a helyeket Oiában:

  • Panagia Akathistos himnusztemplom - Oia fő temploma, amely az Oia Plaza központi részén található.
  • Blue Domed Churches - Az összes képeslapról ismerős ortodox templompár egy tengerbe zuhanó szikla tetején áll. Ezek az Úr feltámadásának temploma és a Szent Szpiridon-templom.
  • Oia Castle - A 15. századi vár romjai és romjai egy magasan a tenger fölé magasodó sziklaszirten állnak, és a helyszín inkább arról ismert, hogy itt található a legnagyobb kilátó a naplementék fotózásához
  • Szélmalmok - a város északi részén két romantikus szélmalom található, amelyek, bár nem látogathatók, remek fotókat készítenek.
  • A kikötő Ammoudi - Ereszkedjen le a magaslatról a tengerhez vezető lépcsőn, és látogasson el a romantikus Ammoudi-öböl kikötőjébe, ahol számos taverna és étterem található.

Oia strandjai

Tekintettel a meredek sziklás partvonalra, amelyen Oia fekszik, hiába keresnénk itt gyönyörű, hosszú strandokat. Az Ammoudi-öbölnél leereszkedhetsz a tengerbe, de ott nem fogsz tudni úszni. Az egyetlen hely, ahol úszhat, a Katharos strand, amely egy nagyon meredek, 100 méteres ösvényen keresztül érhető el. Ez azonban 1,5 km-re található a központtól, és nem éri meg ide utazni.

Szállás Oia

Fira mellett Oia az egyik legnépszerűbb szálláshely. Itt több tucatnyi kis romantikus apartmant és panziót találsz, sokuknak megközelíthető panorámateraszai és lélegzetelállító kilátást nyújtó háztetői vannak. De népszerűsége miatt ez az egyik legdrágább hely is Szantorinin - az árak 88 eurónál kezdődnek éjszakánként a nyári szünetben, és 51 eurónál kezdődnek az előszezonban. Oia központjában azonban a legtöbb szállás árai jóval 147 eurónál magasabbak éjszakánként.

Szállítás

A buszpályaudvar a falu szélén van, de a falu központjába 10 perc alatt el lehet sétálni a szép történelmi központon keresztül. A buszok Oia és Fira között közlekednek, és útközben megállnak Finikia és Imerovigli falvakban.

Nagyjából óránként egyszer közlekednek az útvonalon, és a menetrendet a KTEL honlapján találja, de vegye figyelembe, hogy a menetrend nagyon tájékoztató jellegű, és a pontos indulási idők a valóságban jelentősen eltérhetnek. Ami viszont igaz, az a járatok gyakorisága, legalább óránként egyszer "megy valami". Egy jegy Firaba 1,60 euróba kerül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.