Nea Kameni

Nea Kameni

Nea Kameni egy lakatlan sziget egy tengerrel elárasztott vulkáni kráter közepén. A szigetecske teljes egészében lávakőből áll, és a sziget tetején egy még mindig aktív vulkáni kráter található. Nea Kamenin rövid és pihentető túrákat tehet a kráterhez, amelyek legfeljebb egy órát vesznek igénybe.

A Nea Kameni belépődíja 5 euró, és helyben fizetendő.

Nea Kamenitől mindössze néhány tucat méterre található a kisebb Palea Kameni sziget, ahol megmártózhat a forró termálforrásokban.

Szálláskeresés hagyományos házakban

Hogyan juthat el oda?

Mivel Nea Kamenia és Palea Kameni lakatlan, nem közlekednek rendszeres kompjáratok. Azonban kihasználhatja a számos sétahajózást és kirándulást szervező társaság előnyeit. A szantorini Fira kikötőjéből egy hajó viszi el Önt, ahol általában másfél órán keresztül szállítják ki, majd átszállítják a szomszédos Palea Kameni szigetre, és körülbelül másfél óra múlva vissza Firába.

A nyári szezonban Oia kikötőjéből is indulnak hajók.

A hajókirándulások árai 20 euró körül mozognak, és olyan cégek üzemeltetik őket, mint a Santorini Volcano Tours vagy a Santorini Boat Tours.

Azonban teljes egynapos kirándulásokat is igénybe vehet all inclusive étkezéssel, amelyek árai 100 eur körül kezdődnek, pl. a Spiridakos Sailing Cruises társaságnál.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.