Propriano

Propriano

A népszerű, kikötővel rendelkező üdülőhely, Propriano város Korzika délnyugati partján, a Valinco mély öbölben található, amely gyönyörű nyári tengerparti nyaralást tesz lehetővé.

Találja meg a legjobb hotelt Propriano területén

Viszonylag kitett és gyengén védett fekvése miatt Propriano a múltban többször is elpusztult a különböző hadurak évszázadokon át tartó portyázásai során. Ennek eredményeképpen a központ nagy része a 19-20. század fordulójáról származik, de ez nem von le semmit Propriano romantikájából.

A főutcán nyüzsgő élet, üzletek és éttermek, míg a külvárosban nagy szupermarketek és rengeteg szálláslehetőség található.

Strandok és úszás

Proopriano Korzika egyik fő üdülőhelyének számít. Valójában 3 strand található közvetlenül a városban, és további tíz a környéken. Proopriano valamennyi strandját finom fehér homok borítja, és szelíd bejáratú tengerrel díszített.

  • APlage du Lido, egy élénk, nyüzsgő strand közvetlenül a város központjában, kisebb és gyakran túlzsúfolt, de az éttermektől kezdve a vízi tevékenységekig mindent kínál.
  • Plage du Capu Laurosu - több mint 2 km hosszú természetes strand, amely a Laurosu-fok mögött rejtőzik, de Proprianótól 1,5 km-re a part mentén gyalogosan is megközelíthető. A strand létesítmények nélküli, nagyon tágas és gyönyörű természeti környezetben található.
  • Plage de Propriano - a Lido strandhoz kapcsolódik, közvetlenül a város központjában található, de kicsit csendesebb.

A környéken ajánljuk például a Plage de Campumoru-t egy gyönyörű öbölben, amely ideális a snorkelinghez és a csendes pihenéshez (Propriano délnyugati része felé).

Szállás Propriano

Propriano Korzika déli részének egyik turisztikai központja, és ennek megfelelően a szálláshelyek széles választéka is ennek megfelelő. Az árak 84 eur és 183 eur között mozognak éjszakánként, szezontól függően.

A legjobb ajánlatokról konkrét tippeket is adunk:

  • Hôtel Le Claridge *** - egy nyugodt, klasszikus szálloda a falu központjában, amely egyben az egyik legolcsóbb is Proprianóban.
  • Hôtel Beach ** - az egyik olcsóbb, de szépen berendezett szálloda közvetlenül a tengerparton.
  • Le Lido *** - a leghíresebb szálloda Proprianóban, a Lido és Propriano strandjai közötti kis kiemelkedésen, amelyet három oldalról a tenger vesz körül.

Hogyan juthat el Proprianóba?

A város jól megközelíthető autóval a T40-es korzikai főúton. Ajacciótól Propriano 71 km-re, míg a déli Bonifaciótól 64 km-re található.

A városon naponta 2-3 alkalommal áthalad egy C1-es buszjárat, amely Ajaccio és Bonifacio között közlekedik, lásd a menetrendet: isula.corsica/Trasporti-di-passageri.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.