Dél-Korea - turistavízum

South Korea

Dél-Korea vízummentességet biztosít az Európai Unió valamennyi országába, valamint az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába, Indiába és a világ számos más országába.

2021. szeptember 1-jétől azonban az utazás előtt ki kell tölteni a K-ETA elektronikus utazási engedélyt, és adminisztrációs díjat kell fizetni.

Ingyenes belépés K-ETA nélkül

A turizmus ösztönzése érdekében Dél-Korea felmentette a K-ETA elektronikus utazási engedély kitöltésének kötelezettségét a 2023.4.1. és 2024.12.31. közötti utazások esetében.

Érkezéskor csak töltse ki az érkezési kártyát, és mutassa be útlevelét.

Vízummentes utazás a K-ETA-val

Legfeljebb 90 napra utazhat az országba anélkül, hogy a Koreai Köztársaság nagykövetségein hagyományos vízumot kellene kérnie.

A kérelmet a k-eta.go.kr hivatalos weboldalon töltse ki, semmilyen körülmények között ne töltse ki a K-ETA-t egy másik címen található weboldalon. Ezek csaló oldalak, amelyek sokkal több pénzt fognak kiszedni Önből, mint amennyit a K-ETA valójában ér.

Az elektronikus meghatalmazás a k-eta mobilalkalmazáson keresztül is kitölthető (Google Play / App Store).

Mennyi idővel az utazás előtt kell kitöltenem a K-ETA-t?

Az űrlapot legalább 24 órával az indulás előtt kell kitöltenie. Ez a maximális idő, amíg megkapja a döntést arról, hogy jóváhagyják-e a K-ETA-t vagy sem. Hacsak nem lépett be korábban illegálisan Dél-Koreába, vagy nem követett el bűncselekményt az országban, nem kell aggódnia amiatt, hogy a K-ETA-t nem hagyják jóvá.

A legtöbb esetben a jóváhagyással kapcsolatos információk 30 percen belül megérkeznek az Ön által megadott e-mail címre.

Javasoljuk, hogy nyomtassa ki az e-mailt. A K-ETA-t mindig akkor ellenőrzik, amikor felszáll a repülőgépre, és előfordulhat, hogy a wi-fi nem működik azon a repülőtéren, ahonnan repül (ez gyakran előfordul Kínában vagy akár Szaúd-Arábiában). A jóváhagyott K-ETA engedély bemutatása nélkül nem engedik fel a repülőgépre.

Meddig érvényes a K-ETA?

A koreai K-ETA 2 évig érvényes, ez idő alatt annyiszor utazhat Dél-Koreába, ahányszor csak akar.

Mennyibe kerül a K-ETA, és hogyan kell fizetni érte?

A K-ETA utazási engedély 10 000 krw-ba kerül, és kizárólag online, hitelkártyával fizethető a k-eta.go.kr oldalon történő regisztrációt követően.

Kinek kell kitöltenie a K-ETA-t?

A K-ETA elektronikus utazási engedélyt minden Dél-Koreába utazónak ki kell töltenie, beleértve a kiskorú gyermekeket is. Minden utazónak ki kell töltenie és ki kell fizetnie a saját K-ETA-ját.

Kivételt képeznek azok az utazók, akik 90 napnál hosszabb időre repülnek Koreába, és saját vízummal rendelkeznek a nagykövetségtől. Nekik nem kell kitölteniük a K-ETA engedélyt.

Az útlevél érvényessége

Milyen érvényességűnek kell lennie az útlevelemnek ahhoz, hogy a Koreai Köztársaságba utazhassak?

Az útlevélnek mindig érvényesnek kell lennie minden utazó számára, legalább 6 hónapig a Koreából való távozás után (azaz az utazás befejezése után).

Ezzel szemben nincs időkorlát arra vonatkozóan, hogy az útlevélnek mennyi időnek kell lennie az országba való utazás előtt. Dél-Koreába vadonatúj útlevéllel is lehet utazni.

Vízumok 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén

Ha hosszabb időre utazik Koreába, minden esetben be kell szereznie a Koreai Köztársaság nagykövetségén egy szabványos vízumot.

A szabványos vízum megszerzésével kapcsolatos teljes körű információkért kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra: www.immigration.go.kr.

Hogyan zajlik a bevándorlási interjú?

Dél-Koreába való megérkezésekor (vagy hajóval történő megérkezésekor) Önt egy standard útlevélellenőrzésnek vetik alá. Még a repülőgépen kap egy papírlapot, amelyet ki kell töltenie, és amely egy vámáru-nyilatkozat.

Az útlevélellenőrzés előtti állványokon még mindig vannak beutazási űrlapok, de ezeket a K-ETA birtokosok nem töltik ki. Ez azt jelenti, hogy a repülőgépről egyenesen az útlevél-ellenőrzésre mehet késedelem nélkül.

Maga a bevándorlási interjú ujjlenyomatvételből és arcfelvételből áll. Általában legfeljebb 1-2 percet tartózkodik a határellenőrzésen. A vízummentességet egy útlevélmatrica formájában kapja meg.

Az útlevél-ellenőrzés után összeszedi a poggyászát, és még egy vámvizsgálaton megy keresztül, amely csak abból áll, hogy a poggyászát átvilágítják. Ezzel egyidejűleg leadja a repülőgépen kapott nyomtatványt. Ha nem kaptad meg a repülőn, akkor ezek a nyomtatványok a vámon kívüli standon ismét elérhetőek.

Amikor elhagyod Koreát, egyáltalán nem kell elmenned a határőrök mellett. Csak menj az automata kapuk felé, amelyek felismerik az arcodat, és másodperceken belül beengednek. Ezek az automata kapuk nemcsak a koreai állampolgárok, hanem minden külföldi számára is rendelkezésre állnak.

Egyéb dokumentumok

Az érvényes útlevélen és a kitöltött K-ETA nyomtatványon (amelyet a bejelentkezéskor ellenőriznek) kívül más dokumentumokra nincs szükség.

Célszerű, ha a visszaútra szóló úti okmányt kinyomtatva vagy a telefonján kéznél van, de csak kivételes esetekben ellenőrzik.

Vámszabályok

A 20 év feletti személyek vámmentesen hozhatnak be az országba:

  • 200 darab cigarettát,
  • 50 szivar,
  • 250 g pipadohányt,
  • 1 liter alkoholtartalmú ital,
  • 2 uncia parfümöt,
  • ajándéktárgyak 400 usd értékig.

A 10 000 usd-ot meghaladó készpénzt a repülőtérre érkezéskor írásban kell bejelenteni. Erre a célra a repülőgépen kiosztott nyomtatványok szolgálnak.

Szigorú behozatali tilalom van érvényben:

  • kábítószerek,
  • gyümölcsök,
  • hústermékek,
  • ...észak-koreai eredetű kiadványok és videokazetták.

Amennyiben kulturális ereklyéket és nemzeti régiségeket kíván kivinni, a szöuli fővárosi kormány Művészeti és Régiségértékelő Hivatalának ellenőrzése és jóváhagyása szükséges.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.