Dél-Korea - hagyományos ételek

Dél-Korea

Koreai konyha

A színek nagy szerepet játszanak az ételekben - minden szín jelent valamit. A koreai konyha változatos, hozzánk képest nem fogyasztanak annyi húst, és minden étkezés alapja egy tál rizs, leves és sok kis tál, az úgynevezett banchan.

A tipikus banchanok közé tartozik a hagyományos fűszeres kimchi is (speciálisan elkészített káposzta, amelyet hosszú ideig pácolnak fokhagymával és más helyi ízesítőkkel). Mindenképpen érdemes kipróbálni a bibimbapot - a rizzsel tálalt zöldségek, húsok és tojás ízletes és könnyen emészthető keveréke, a bulgogi - édes szójaszószban pácolt, vékony szeletekre vágott grillezett marhahús, a jeon - fűszeres palacsinta, amelyet általában tenger gyümölcseivel és újhagymával tálalnak, vagy a jjigae - sűrű szószban párolt hús, amelyet még forró agyagedényben párolva tálalnak. A legnépszerűbb italok közé tartoznak a különböző teafajták, amelyek nem feltétlenül tealevelekből készülnek, mint például a jujacha - citromos tea és az insamcha - ginzeng tea.

Szokásos árak az éttermekben

A meleg ételek szokásos árai 10.000-20.000 krw között mozognak. Gyakran lehet italokat vásárolni automatákból - 1.000 krw / 250 ml (parkolókban, műemlékeknél, múzeumoknál stb.). Mint mindenhol, itt is vannak nemzetközi láncok, mint a McDonald's vagy a Burger King, de vannak helyi gyorséttermek is (például Isaac Toast Myeongdong Szöulban - pirítós 3.000 krw-ért). Ha egy előkelőbb éttermet szeretne kipróbálni, Szöulban megtalálja a Jung Sik Dangot, ahol egy négyfogásos menüért 60.000 krw-t kell fizetnie.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.