Broadway

Broadway

A Broadway New York egyik legrégebbi és leghosszabb utcája. Még Új-Amszterdam idejéből származik, és Manhattan déli csücskétől Bronxig és Westchester megyéig húzódik. Teljes hossza tekintélyes 53 km , és egyike azon kevés New York-i utcáknak, amelyek megszakítják a város pontos négyszögletes utcahálózatát, hanem szabálytalanul, átlósan futnak a városon keresztül.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

A Broadwayhez elválaszthatatlanul hozzátartoznak a világ leghíresebb zenés színházai és drámai színházai is.

Híres musicalek és színházak

A Broadway nemcsak New York City, hanem az egész Egyesült Államok egyik kulturális szíve. Különösen a helyi musicalek adtak a világnak számos híres előadást, amelyeknek több ezer és ezer előadása volt, és amelyek népszerűsége folyamatosan növekszik.

A Broadway leghosszabb ideje futó musicalje Az operaház fantomja (1987 óta folyamatosan), bár Londonban indult. A világ leghíresebb musicalje, amelyet közvetlenül a Broadwayn mutattak be, a Jézus Krisztus Szupersztár.

A Broadway klasszikusai közé tartozik a Chicago című jazzmusical.

A leghíresebb Broadway-jelenetek

A Broadway zenei és színházi szíve a következők körül található Times Square nagyjából a 40. és az 53. utca között. A "Broadway színház" kifejezés egy konkrét színházon kívül a Broadway sugárúton található 41, több mint 500 férőhelyes színházban játszott színházi előadások gyűjteményére is utal.

A londoni West End mellett a Broadway Színház a világ legsikeresebb színházláncának számít.

És hogy milyen konkrét színházakat és musicaleket fogsz itt meglátogatni? Csak néhányat sorolunk fel a leghíresebb helyszínek közül, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagynia, ha a kultúra szerelmese:

A Broadway játszóhelyeinek teljes listáját a hivatalos weboldalon találja. ibdb.com.

Hol vásárolhat jegyet az előadásra

Jegyeket számos szervezet és utazási iroda árul tovább, de javasoljuk, hogy a Broadway színházi szervezet hivatalos csatornáin, leggyakrabban a ticketmaster weboldalán keresztül vásároljon.

Az összes aktuális produkciót összehasonlító áttekintő weboldal a hivatalos honlapon található ibdb.com.

Az árak 30 usd és 200 usd között mozognak, az előadás vonzerejétől és a színház helyszínétől függően.

Ha nem szeretne előre tervezni, javasoljuk, hogy közvetlenül a TKTS-bódéknál térjen be a következő címen Times Squareahol az aznapi jegyeket akár 50%-os kedvezménnyel kínálják.

Látnivalók és látnivalók a Broadwayn

A Broadway a már említett színházi negyed mellett más turisztikai látványosságokkal is büszkélkedhet. Hogy is ne lenne, amikor több mint 50 km hosszú, ebből 21 km csak Manhattanben található.

A színházi negyed mindig a legforgalmasabb a környéken. Times Squareahol éjjel-nappal neon- és LED-fények, feliratok és transzparensek ezrei ragyognak. A városnak ez a része 1916 előtt alakult ki, amikor is életbe léptek az építési szabályok, amelyek előírják, hogy a felhőkarcolókat kúpos tetejűre kell építeni, hogy több fényt engedjenek az utcákra. Ennek eredményeképpen a Broadway középső része felhőkarcolók kanyonja, ahová a nap meglehetősen lazán hatol be, ami a kivilágított reklámok élénk hangulatát fokozza.

További látnivalók, amelyeket nem szabad kihagyni a Broadway-n sétálva:

Szállodák a Broadway-n

A Broadway a világ egyik leghíresebb utcája, így logikus, hogy a szállodaárak itt a legmagasabbak New Yorkban. Közvetlenül a Broadwayn egy 1 éjszakás tartózkodásért egy 2 ágyas szobában 6500 és 550 eur közötti árakkal kell számolni.

Szállodák a Times Square körüli "színházi negyedben":

Szállodák a pénzügyi negyed déli részén:

Közlekedés a Broadwayre

A Broadway vonalvezetését déli részén a sárga R és W metróvonalak követik, amelyekhez rövid időre csatlakozik az N gyorsvasútvonal. A Times Sq-42 St állomáson a piros 1-es, 2-es és 3-as vonalak veszik át a "stafétabotot", a 2-es és 3-as a Central Park középszintjénél szétválnak, és csak az 1-es folytatja útját észak felé a Broadwayn.

Nyugat-keleti irányban a legtöbb metróvonal különböző pontokon keresztezi a Broadwayt.

A New York-i közlekedéssel kapcsolatos további információkért lásd a Közlekedés és metró.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.