New York - mi a teendő

New York-i éjszaka

Kávészünet

A kávézás New Yorkban már hagyományos tevékenységgé vált, és a nap bármely szakában több embert is találsz az utcán papírpohárral a kezedben. Foglaljon helyet a több száz Starbucks kávézó egyikében, miközben a városban sétálgat, és figyelje a New York-iak mindennapi nyüzsgését.

Ruhavásárlás

A New York-i vásárlás nagy téma az utazók körében. A főbb helyek, ahol jól és olcsón vásárolhat új, nem túl fényűző árucikkeket a vezető divatmárkáktól, a következők:

AHerald Square-en található Macy's egy legendás áruház Manhattanben. Szó szerint mindent megtalálsz az öltönyöktől kezdve a sportruházaton és cipőkön át a lakberendezési kiegészítőkig. A recepción vegyél fel egy kártyát, amellyel további 10% kedvezményt kapsz - ehhez szükséged lesz az útleveledre.

A21 Century a Financial Disctrictben arról volt híres, hogy féktelenül kapkodta a legújabb darabokat a legjobb áron, gyakran elérve az 1 usd-os határt. Ma már kevesebb az ilyen extrém leárazás, és több mainstream kollekciót találsz.

A New Jersey Garden's egy outlet bevásárlóközpont, amelyet a Porth Authority buszokkal érhetünk el. A menettérti jegyet az automatánál 14 dollárért lehet megvenni, és a 222-es megállóból induló 111-es busszal lehet eljutni. Belépéskor a recepción 5 dolláros kedvezményes könyvet lehet átvenni - nézzétek meg az aktuális kedvezményeket, hogy megéri-e nektek.

AFifth Avenue valószínűleg az egész világ leghíresebb bevásárlóutcája. Itt nemcsak olyan luxus butikokat találsz, mint a Prada, Tiffany, Gucci, Armani, Versace, BVLGARI és mások, hanem olyan mainstream divatmárkákat is, mint a Victoria Secret, Michael Kors, Abercrombie Fitch, Hollister, Next, Zara, Victoria Secret's stb. Mindenképpen ne hanyagoljuk el ezt az utcát és a rajta található üzleteket - minden üzletnek van kiárusítási részlege, ahol 90-70%-os kedvezménnyel is találhatunk darabokat.

Múzeumi őrület

New Yorkban több mint száz múzeum és egyéb kulturális vagy történelmi irányultságú szervezet található. Sokukat ismered, és sokukat ajánljuk a látogatható helyek térképén, de semmiképp sincs itt helyünk arra, hogy minden New York-i múzeumot felsoroljunk.

Talán egy átfogó listáért látogasson el a következő oldalra: wikipedia.org/wiki/List_of_museums_in_New_York_City.

New York-i sportok

New York City és környéke ad otthont a sportvilág legnagyobb sportklubjainak. Ne hagyja ki a New York Rangers hokimeccseit az MSG Arena ikonikus hangulatával, amely a New York Knicks kosárlabdaklubnak is otthont ad.

És persze ott vannak a hokis riválisok, a New York Islanders és a New Jersey Devil's.

Vásároljon kényelmesen jegyet a sportmérkőzésekre online a ticketmaster.com oldalon.

Világgasztronómia

Bár New York Amerika fővárosa, kozmopolita jellegéből adódóan a világ minden szegletéből származó ételeket kínál. Előnye, hogy az éttermek többségét mindig az ország őslakosai vezetik, így az ételek hagyományos hitelességgel bírnak.

De ki repülne New Yorkba pizzáért vagy kung pauért? Vegyen ízelítőt az igazi Amerikából!

A legjobb hamburgerek közül néhányat a Five Guysnál találsz. A Johnny Rocket's-ben ízelítőt kaphatsz az Elvis Presley-korszakból, piros bőrülésekkel, óriási turmixokkal és persze remek hamburgerekkel.

Sporttevékenységek a Central Parkban

A Central Park nem csak egy hely a kikapcsolódásra az egyébként nyüzsgő metropoliszban, hanem ideális hely a sportolásra is. Vedd fel az új Nike cipődet, és fuss néhány kilométert a parkban. Nem leszel egyedül.

Kilátások

New York manhattani látképe az egyik legfontosabb dolog, ami a világ minden tájáról vonzza a turistákat. A felhőkarcolók koncentrációja hatalmas és nagyon fotogén, különösen nekünk, európaiaknak, akik nem vagyunk hozzászokva az ilyen sok magas épülethez. De hol vannak a legjobb kilátások és kilátók New Yorkban?

Két lehetőség van. Vagy fizethetsz egy körutazásért az egyik felhőkarcolóra, és élvezheted New Yorkot felülről, vagy sétálhatsz az East River vagy a Hudson vízpartján, és láthatod a manhattani égbolt egészét.

A legjobb kilátás a felhőkarcolókból nyílik.

  • Rockefeller Center - A legnépszerűbb kilátópont a Top of the Rock. A csúcs egy beltéri részre van osztva, ahol télen melegedhetsz, és egy üveg nélküli kültéri részre. Ráadásul maga a Rockefeller-felhőkarcoló viszonylag csúnya, helyette úgy láthatod az ikonikus Emipre State Buildinget, mint a tenyeredet, valamint a Central Parkot és Lower Manhattant a One World Trade Centerrel a távolban.
  • One World Trade Center - New York legmagasabb épületéből lélegzetelállító kilátás nyílik Lower Manhattanre, a Szabadság-szoborra vagy a Brooklyn hídra. A hátránya az, hogy logikusan ebből a kilátópontból nem láthatod a legmagasabb felhőkarcolót - hiszen a tetején állsz.
  • Empire State Building - A legmagasabb One World Trade Centerre és a Chrysler Buildingre viszont kiváló kilátás nyílik. Mivel az Empire State valószínűleg a legikonikusabb felhőkarcoló, a kilátópont nem túl népszerű: magát a felhőkarcolót nem fogod látni.
  • The Edge - A világ legmagasabb szabadtéri kilátóteraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik Manhattan alsó részére az OWTC-vel együtt.
  • Az árak mindig hasonlóak (40-60 dollár körül, majd naplementekor 70 dollár fölé emelkednek), mindig legalább 3 nappal előre foglaljatok.

A legjobb kilátás az égboltra

  • The Granite Prospect - A legjobb kilátás Lower Manhattan brooklyni oldaláról és a Brooklyn hídról. A park és a sétány 10 perces sétára van a "High Street-Brooklyn Bridge" metróállomástól (A, C vonalak). A legjobb fotózási körülmények reggel vannak.
  • Governors Island, Szabadság-szobor és a Staten Island komp - Mindegyik helyről úgy láthatod Lower Manhattan csúcsát a legmagasabb felhőkarcolókkal, mint a tenyered. Itt egész nap jó fényviszonyok várnak rád.
  • Jersey City - Hasonló kilátást kínál , mint Brooklyn, csak a másik oldalról. Ezért is érdemes ide késő délután és kora este jönni, amikor Manhattant gyönyörűen megvilágítja a lenyugvó nap.

A Coney Island-i strandra

Ha a nyári hónapokban New Yorkban jársz, és a fárasztó hőség nem akar megállni, hogy ne kövessen, tegyél egy kirándulást New York egyetlen strandjára, a Coney Islandre.

Ide könnyen eljuthatsz az F és Q metróval, a homokos strandokon kívül pedig a Luna Parkban is megpihenhetsz, és felszállhatsz a fából készült Cyclone hullámvasútra.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.