New York - hogyan juthat el ide

New York-i éjszaka

New York City gyakori úti cél, és légi úton minden kontinensről könnyen elérhető.

Nemzetközi járatok

Ha az USA keleti partvidékére repül, az úti cél valószínűleg New York és csakis New York lesz. Ezért naponta több tucatnyi járat indul minden nagyobb és kisebb európai légitársaságtól.

De közvetlen járatok indulnak New Yorkba számos nagyobb ázsiai repülőtérről, egész Latin-Amerikából, sőt Afrikából és Ausztráliából is.

New York-i járatok árainak összehasonlítása

Belföldi járatok

New York az Egyesült Államok minden nagyobb és kisebb repülőteréről érkező belföldi járatok hatalmas csomópontja is.

Általában a legolcsóbb repülőjegyeket az olyan fapados légitársaságoknál lehet megvásárolni, mint a Southwest vagy a JetBlue.

Az egyirányú repülőjegyek New Yorkból az Egyesült Államokon keresztül 80 és 150 usd között mozognak.

A New Yorkból az USA nagyvárosaiba közlekedő járatok gyakran óránként többször is repülnek, így a repülőgépek a belföldi közlekedés leggyakoribb formája.

New York repülőterei

New Yorkban 2 nagy nemzetközi repülőtér, egy nagy belföldi repülőtér és több kisebb repülőtér található a környéken.

Alkalmanként járatok indulnak a nagy belföldi csomópontra, a La Guardia LGA-ra. Ide azonban csak az Egyesült Államokban vagy Kanadában történő átszállással lehet repülni.

A negyedik repülőtér, amellyel New York felé tartva találkozhatsz, a Newburgh SWF, amelyet fapados légitársaságok (jelenleg például a PLAY) használnak, és több mint 100 kilométerre van New Yorktól.

New York nagyvárosi területén további nagyon kis repülőterek vannak, amelyek csak belföldi forgalmat bonyolítanak le. Ezeket általában naponta legfeljebb 10-15 járat szolgálja ki az USA keleti részén található más nagy repülőterekről. Ilyen repülőterek például a következők Long Island Islip ISP, Westchester County HPN, Trenton TTN.

Busszal

A távolsági buszok vagy vonatok alternatív útvonalat jelentenek, ha az Egyesült Államokban járunk.

Különösen a Megabus, a Boltbus, a Greyhound és most már a Flixbus buszai kötik össze New Yorkot olyan közeli városokkal, mint Boston, Philadelphia és Washington DC közvetlen járatokkal, amelyekre a jegyek 1 usd-ért vagy akár ingyen is kaphatók az elővásárlási időszakokban. Az előértékesítések általában 2 hónappal a menetrend szerinti időpont előtt kezdenek megjelenni.

A megállók társaságonként változnak, és az egyes társaságok is a kiszolgált vonaltól függően. A New Yorkba/ New Yorkból induló jegy vásárlásakor mindig megtudhatja, hogy honnan indul a busz Manhattanből.

A legnagyobb buszpályaudvar a Port Authority a Times Square közelében található.

Vonattal

AzAmtrak vonatok ugyanezekkel a közeli városokkal kötik össze New Yorkot, valamivel magasabb áron, de szintén magasabb utazási színvonalon. Ráadásul ki ne szeretne leszállni mondjuk a fenomenális Grand Central Terminálon?

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.