Intrepid Múzeum

Rettenthetetlen

Az Intrepid Sea, Air & Space Museum egy híres katonai, haditengerészeti és - kisebb mértékben - űrmúzeum, amely kategóriájában az egyik legjobb és legnagyobb a világon. Jó lelkiismerettel ajánljuk a látogatást azoknak is, akiket nem érdekel a katonaság és a technika.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Maga a múzeum ugyanis nagyrészt közvetlenül a USS Intrepid repülőgép-hordozó belsejében található, és már ennek a térnek a meglátogatása is nagy élmény lesz.

A repülőgép-hordozó mint múzeum: mit érdemes megnézni?

A múzeum a Hudson folyó egykori kikötőjében, a 86-os mólónál található, és 4 fő részre oszlik. A mérnöki, katonai és repülés-rajongók könnyen eltölthetnek 5-6 órát a múzeumban, de még az alkalmi utazók is elég érdekesnek találják ahhoz, hogy legalább 2 órát szánjanak a látogatásra.

USS Intrepid - repülőgép-hordozó

A múzeum leglátogatottabb része, amelyet mindenkinek ajánljuk, hogy látogasson el. Megközelíthető a repülőgép-hordozó 4 fő fedélzete, amely 1943 és 1974 között szolgált a II. világháborúban és a vietnami háborúban is.

Meglátogatható a teljes külső fedélzet a kifutópályával és számos repülőgép kiállításával (Flight Deck ) az amerikai hadsereg minden ágából. Megcsodálhat 30 különböző repülőgépet az amerikai légierő történelméből. Hogy mire számíthatsz, megtudhatod például a múzeum hivatalos szórólapjából.

Egy fedélzettel lejjebb található a Galéria fedélzet, ahol a tengerészgyalogosok szállásai, egy irányítóközpont és egy tervezőterem található.

Egy emelettel lejjebb, de a hajó bejáratához legközelebb a népszerű Hangárfedélzetre látogathatsz el, amely a repülőgépek vagy helikopterek elhelyezésére és kiszolgálására szolgáló fedélzet, sok érdekes információval.

Az utolsó bejárható fedélzet a Harmadik fedélzet, ahol bepillantást nyerhetsz a repülőgép-hordozó fedélzetén zajló mindennapi élet hátterébe, a katonák szállásától az étkezdéig és a konyhákig.

Űrsikló pavilon

A múzeum legújabb, 2011-ben épült része gyorsan tömeges népszerűségre tett szert a világ minden tájáról érkező turisták körében. A fő vonzerő nyilvánvaló: az Enterprise űrsikló, az első amerikai űrsikló, amelyet 1977-ben terveztek a NASA számára. A szovjet Szojuz TMA-6 űrhajó is megtekinthető.

A pavilonban számos más kisebb kiállítási tárgy és bemutató is található az amerikai űrprogramról.

British Airways Concorde

A 86-os móló túlsó végén a világ közlekedési repülésének egyik legendája, a British Airways színeiben pompázó Concorde szuperszonikus repülőgép áll a szabadban. Miután ezek a repülőgépek megszűntek, sokan közülük a világ különböző múzeumaiba repültek utolsó útjukat. Egy G-BOAD lajstromjelű gép a New York-i Intrepid Sea, Air & Space Museumban dokkolt. A belső tér egy része is látogatható.

USS Growler - tengeralattjáró

A Growler tengeralattjáró a maga nemében az egyetlen irányított rakétás tengeralattjáró, amely a nyilvánosság számára is látogatható az Egyesült Államokban. Majdnem az egész gépezetet megtekintheti a legénységi szálláson át az irányítóközpontig és a népszerű torpedókamráig.

Belépőjegy és nyitvatartási idő

A nyitvatartási idő télen és nyáron változó.

  • Június - szeptember: 10:00-17:00 (utolsó belépés 16:00-kor) hétköznapokon, illetve 10:00-18:00 (utolsó belépés 17:00-kor) hétvégén és ünnepnapokon.
  • Október-május: csak hétvégén és ünnepnapokon 10:00-17:00 óráig (utolsó belépés 16:00 órakor).
  • Aktuális nyitva tartás a múzeum honlapján: intrepidmuseum.org/Plan-Your-Visit

A teljes területre csak egybelépőjegy váltható. Kedvezményes jegyek csak bizonyos területekre nem kaphatók.

  • 36 usd - Felnőttek 13-64 éves korig
  • 34 usd - 65 év feletti nyugdíjasok és ISIC-kártyával rendelkező egyetemi hallgatók.
  • 26 usd - 5 és 12 év közötti gyermekek
  • Aktuális jegyárak a múzeum honlapján: intrepidmuseum.org/admission

A gyakran akár 2 órás sorban állás elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a jegyeket online, a hivatalos weboldalon keresztül, a pontos időpontban vásárolja meg.

A múzeum hivatalos honlapja: intrepidmuseum.org

Hogyan juthat el az Intrepid Múzeumba?

A kiállítási tárgyak mindegyike a Manhattan belvárosának Hell's Kitchen negyedében, a "Pier 86" nevű egykori kikötőben található.

Közvetlenül a múzeum bejáratánál található a "12 Av/W 46 St" buszmegálló, ahol az M12-es (a Central Park és a High Line felé) és az M50-es (a Rockefeller Center és az ENSZ épülete felé) buszok állnak meg.

Legközelebbi metróállomás

  • 50 St (kb. 850 méter) - kék C, E vonalak.
  • 42 St/Port Authority Bus Terminal (kb. 1400 méter) - kék A, C, E vonalak

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.