Times Square

Time Square

A Times Square a Broadway és a 7. utca egyszerű kereszteződéseként írható le. Avenue sok kivilágított reklámmal és a világ legnagyobb vállalatainak központjaival. De nem sokan értenék meg. Ma a Times Square az egyediségének és sajátos körforgásának köszönhetően New York egyik ikonja, és mindenképpen a New York-i utazás 10 legfontosabb turisztikai állomása közé tartozik.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Ha nincs egy szelfid a Times Square-ről, akkor olyan, mintha nem is New Yorkban lennél...

Foglaljon helyet a padokon vagy a mesterséges magaslépcsőn, és élvezze a lüktető folyó és a világ kereszteződésének hangulatát, ahogy a Times Square-t gyakran becézik. A Times Square egy része sétálóövezetként funkcionál.

Becslések szerint naponta átlagosan 330 000 ember halad át a Times Square-en, vagyis évente több mint 120 millió!

1904-ig a területet Longarce Square-nek hívták, majd a Times Building után Times Square-re nevezték át, amely a világ egyik legfontosabb újságkiadójának , a The New York Timesnak adott otthont.

Az illuminált reklámok rabságában

Bár a világ számos pontján a reklámtáblák tömeges használata fény- és látványszmognak számít, a Times Square egyértelműen a szabályt megerősítő kivételek közé tartozik. A hihetetlen mennyiségű, korábban neonfényben világító, ma már jéghideg reklámok különleges genius loci-t teremtenek.

Mintegy 50 óriási, kivilágított interaktív óriásplakát fut éjjel-nappal a világ legnagyobb cégeinek logóit reklámozva. Mindezt kiegészítik a különböző képernyők, neonreklámok, és a megalomán hangulatot, ahol úgy érzi az ember, hogy a világ szívében van, csak fokozza a több ezer autó és busz állandó forgalma.

Éttermek, üzletek és híres színházak

A Times Square New York City és az egész Egyesült Államok egyik legfontosabb kulturális és kereskedelmi központja. Nehéz lenne megszámolni a közvetlen közelében lévő éttermeket, gyorséttermeket, előkelő és alkalmi üzleteket.

Ezen a kereszteződésen akár egy fél napot is eltölthetne vásárlással, a nagyváros nyüzsgésének figyelésével és evéssel.

A Times Square legnépszerűbb üzletei vagy éttermei közé tartoznak:

A Times Square közvetlen közelében számos híres színház, zenei vagy zenei helyszínt vagy mozit is meglátogathat, többek között a következőket:

A környék színházainak, mozijainak, üzleteinek és éttermeinek teljes listájáért látogasson el a következő weboldalra timessquarenyc.org.

Szilveszteri ünnepségek

A Times Square a világ egyik leghíresebb helyszíne a szilveszteri és újévi ünnepségek számára. És nem csak azok. A Times Square egyszerűen a spontán és tervezett ünnepségek helyszíne a New York-iak számára minden alkalommal, amikor van mit ünnepelni. Legyen szó nemzeti ünnepekről, nagy sportteljesítményekről vagy megnyert háborúkról.

Akárhogy is, a szilveszteri ünnepségek a leghíresebbek és legélénkebbek közé tartoznak.

Elvégre több mint egymilliárd tévénéző követi az újévi ünnepségeket minden évben élőben a Times Square-ről!

Szállás a Times Square-en

Ha szereti a lármás környezetet, és szeret a központban élni, akkor a Times Square környéke a legjobb választás New Yorkban szállás szempontjából. Azonban nem érdemes annyira az árakat nézni, és átlagosan 250 usd és 450 usd közötti éjszakai árra számítson.

Az összes szálloda a környező utcákban található a Times Square-től 200 méteren belül.

Csak közvetlenül a Times Square-en található szállodákban szállhat meg. The Knickerbocker ***** / New York Marriott Marquis ***** 550 usd-tól felfelé terjedő árakkal.

Hogyan juthat el a Times Square-re?

New Yorkban talán nincs is könnyebb hely, ahova könnyebben eljuthatsz. A Times Square-en több metróvonal is keresztezi egymást, egy háztömbnyire nyugatra pedig a Port Authority távolsági buszpályaudvar található.

Az 1-es, 2-es, 3-as piros, az N, Q, R, W sárga, a 7-es lila és a S szürke vonal a Times Sq / 42 St állomáson keresztezi egymást.

Körülbelül 150 méterre a kelet felé tartó 42 St / Bryant Park állomáson ezen kívül a narancssárga B, D, F, M vonalak, míg a 150 méterre lévő nyugati 42 St / Port Authority Bus Terminal állomáson a kék A, C, E vonalak közlekednek.

Az M7, M20 és M104 buszjáratok szintén áthaladnak a Times Square-en,

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.