New York-i Közkönyvtár

Közkönyvtár

A New York Public Library (NYPL) a világ egyik legjelentősebb nyilvános könyvtára, amely 55 millió könyvet és tudományos művet tart nyilván.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Emellett a világ egyik legnagyobb könyvtári rendszere, és a világ összes könyvtára közül a legtöbb tudományos kiadványt tartalmazza a gyűjteményében. A turistákat azonban inkább az épület és a könyvtár belső terei vonzzák, mint a több millió kötetnyi könyv.

A New York-i Közkönyvtár egy egész szervezetre utal, amelynek számos fiókhálózata van, de turisztikai célokra mindig a manhattani Stephen A. Schwarzmann főépületet jelenti.

Könyvtári nyitva tartás és túrák

Az 1895-ből származó, pazar Beaux-Arts építészeti stílusban épült könyvtár már a külseje is vonzza a tekinteteket. A főbejáratot két fekvő oroszlán ikonikus szobra őrzi.

A könyvtár belsejében a fő attrakció a hatalmas nyilvános olvasóterem, amelyet bárki látogathat, feltéve, hogy visszafogottan viselkedik. Mindenképpen érdemes azonban meglátogatni a Rare Book Division kisebb termét is, ahol a gyűjtemények legértékesebb könyvei közül néhányat láthatunk, vagy a gyönyörű falfestményekkel díszített McGrew rotundát.

A könyvtár létesítményei a legtöbb napon naponta 10-18 óra között látogathatók, és a belépés ingyenes. Ne hagyd ki a világ egyik legnagyobb könyvtárának pazar tereit, amelyet néhány filmjelenetből ismerhetsz.

Az egyéni látogatáson kívül részt vehetsz egy 1 órás vezetett könyvtártúrán is, amely szintén ingyenes 11:00-14:00 között. A túrát azonban előre, online kell lefoglalni, mivel a létszám 15 főre van korlátozva.

A könyvtár hivatalos honlapja: www.nypl.org

Hogyan juthat el a könyvtárba?

A főépület a Bryant Park 42. szám alatt található. St. és az 5. sugárút sarkán található. Av.

Legközelebbi metróállomás

  • 5 Av (kb. 20 méter) - lila vonal 7.
  • 42 st / Bryant Park (kb. 150 méter) - narancssárga B, D, F, M és kék A vonal.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.