Szent Patrik katedrális

Szent Patrik katedrális

A Szent Patrik-székesegyház Észak-Amerika legnagyobb római katolikus temploma és New York legnagyobb egyházi épülete. Ikertornyai elérik a 101 méteres magasságot, ami a világ más városaiban kétségkívül a város egyik nevezetességévé tenné a katedrálist. New Yorkban azonban a katedrális kissé elnyomja a környező, több mint kétszeres magasságú felhőkarcolók látványát.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

A templom közvetlenül a Rockefeller Centerrel szemben áll a híres 5. Avenue-n.

Építészet és történelem

A katedrális egységes neogótikus stílusban épült, amelyet a hasonló németországi és franciaországi épületek ihlettek. Ez az első neogótikus épület Észak-Amerikában. A homlokzat drága anyagaival nyűgöz le, amelyek közül a fehér márvány a legkiemelkedőbb.

A belső tér is a neogótika tiszta jellegzetességeit hordozza, minden jelentős díszítés nélkül, de valóban monumentális arányokkal. A templomhajó több mint 120 méter hosszú és 53 méter széles.

A templom 1858 és 1878 között épült.

Belépés és nyitva tartás

A székesegyház naponta 6:30-tól 20:45-ig látogatható. Naponta akár 7 alkalommal is tartanak miséket, és a hétköznapi turisták ezeken az istentiszteleteken beléphetnek, de tisztelettudónak kell lenniük, és természetesen nem engedik be őket a belső tér minden részébe.

Miseidőpontok a hivatalos honlapon: saintpatrickscathedral.org/masses

A belépés ingyenes.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.