Ellis Island

Ellis Island

A Liberty Island és a Szabadság-sziget és a Szabadság-szobor közelében található Ellis Island New York egyik legfontosabb történelmi helyszíne, és nem szabad kihagyni a látogatást.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Ezen a helyen volt a fő bevándorlási állomás, amelyen keresztül minden külföldi utazó, aki New Yorkba érkezett, hogy megélje amerikai álmát, áthaladt. Összesen több mint 12 millió bevándorló haladt át az Ellis Islanden található bevándorlási épületen.

Ma a helyszín egy nagyon érdekes múzeumként szolgál a bevándorlásról, amely az Egyesült Államok működésének egyik sarokköve.

A könnyek szigete, a remény szigete

A Charles Guggenheim dokumentumfilmjében elsőként az Ellis-szigetre alkalmazott becenév talán a legmegfelelőbb a szigetre.

Az Ellis-szigeten található szövetségi bevándorlási állomás 1892 és 1954 között működött, mint a bevándorlási és az Egyesült Államokba való beutazási kérelmek feldolgozásának egyetlen pontja. Csak 1954 után lehetett kérelmeket benyújtani külföldi nagykövetségeken.

Addig csak az Ellis-szigeten döntöttek arról, hogy a bevándorlókat befogadják-e, vagy visszaküldik-e hazájukba. És ezért ez a hely egyesítette magában a jobb élet reményét, de a könnyeket és az álom összeomlását is, amikor megtagadták a belépést az országba...

Bevándorlási Múzeum - belépőjegyek és információk

A Bevándorlási Hivatal kiterjedt épülete ma a bevándorlás és a bevándorlás nagy, háromszintes múzeumaként szolgál. Nemzeti történelmi műemléknek minősül, és az Egyesült Államok egyik leglátogatottabb múzeuma.

A rendkívül nagyszabású és sikeres kiállításon sok érdekes információt tudhat meg a modern USA kialakulásáról, amelynek egyik alappillére a bevándorlás és a világ minden tájáról érkező kultúrák integrációja. A kiállítás tematikusan több részre tagolódik:

  • Fényképek és videofelvételek a bevándorlók történeteiről.
  • Körbevezetés a nagy regisztrációs teremben
  • Körbevezetés abban a teremben, ahol azokat a bevándorlókat szállásolták el, akiknek a kérelmének feldolgozása hosszabb időt vett igénybe.
  • A "Kincsek otthonról" című kiállítás több mint 2000 tárgyat tartalmaz, amelyeket a bevándorlók a helyi valutaváltóban dollárra cseréltek.
  • A "Kapu Amerikába" című kiállítás részletesen bemutatja a bevándorlási folyamat egészét.
  • A "Bevándorlás kulcsfontosságú évei" című kiállítás a bevándorlás csúcséveit mutatja be, és megvilágítja a hazájuk elhagyásának okait.

A múzeumbaa belépés ingyenes vagy a kompjegyek árában benne foglaltatik, lásd alább.

A múzeum hivatalos honlapja: statueofliberty.org/ellis-island

Becsületfal

Az Ellis-sziget második látványossága az egyedülálló Becsületfal. A több mint 800 táblán jelenleg közel egymillió bevándorló, valamint olyan amerikai őslakosok neve szerepel, akik valamilyen módon részt vettek a bevándorlási folyamatban.

Megtalálhatod őseid nevét is, sőt, 225 usd-os díj ellenében akár az USA-ban bizonyítottan letelepedett felmenőid nevét is otthagyhatod a Becsület falán. Hivatalos információk a statueofliberty.org/support/wall-of-honor oldalon találhatók.

Ellis Islandre közlekedő kompok: árak és menetrendek

Az egyetlen hivatalos Statue Citycruises társaság, amely Manhattanből és New Jerseyből hajójáratokat biztosít a Szabadság-szoborhoz és az Ellis-szigetre. A hajó a Battery Park vagy a New Jersey-i Liberty State Park mólóiról indul. Háromféle jegyváltozat közül lehet választani, és az árak mindkét kikötőből azonosak:

  • General Admission24 USD Beleértve a belépőt és a kompjáratokat a Liberty Islandre és az Ellis Islandre, valamint beleértve a belépőt a Bevándorlási Múzeumba,
  • Pedestal Reserve Ticket24,30 USD plusz belépő a Szabadság-szobor talapzatához. A jegyek száma korlátozott, és korai foglalást igényelnek,
  • Crown Reserve Ticket24,30 USD a koronához való extra hozzáférést biztosít. Kérjük, legalább 4-6 hónappal előre foglaljon helyet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.