Wall Street

Wall Street

Az alsó-manhattani Lower Manhattanben található, a Broadwaytől keletre vezető, meglehetősen szerény Wall Street valójában az a hely, ahol a világpiacok és a világgazdaság irányát meghatározzák. Itt található számos olyan tőzsdei ház, amely évszázadok óta meghatározza a világ pénzügyi piacainak irányát.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Sétáljon végig a 600 méter hosszú utcán, és hagyja, hogy lenyűgözze az a különleges hangulat és genius loci, amelyet New Yorknak ez a része kétségkívül áraszt.

A NYSE épülete

A fő turisztikai látványosság természetesen a híres New York-i tőzsde (NYSE) épülete, amely messze a világ legnagyobb tőzsdéje (a forgalmazott részvények piaci értékéhez mérten). A NYSE 1792 óta működik, de a jelenlegi helyén, a Wall Street-en csak 1863-ban.

A múltban a NYSE épülete turistalátványosságként látogatható volt, de a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után ez a lehetőség megszűnt, és a mai napig nem lehet belülről meglátogatni a NYSE-t.

A Wall Street korábban a NASDAQ tőzsdének is otthont adott, amely a Times Square-en található új NASDAQ MarketSite épületbe költözött.

Szálláslehetőségek a Wall Streeten

Ha nem szeretne extra pénzt költeni, és a pénzügyi világ szívében szeretne megszállni, akkor a Wall Street keleti végén talál egy nagyon szolid és New York-i viszonylatban valóban megfizethető szállodát, a Hyatt Centric Wall Street-et ****, amelynek árai 2 ágyas szobáért már 403 eurótól kezdődnek.

Az utcával lejjebb, a Pine Street-en található a Radisson New York Wall Street ****, amelynek árai 147 eurótól kezdődnek szobánként, ami a manhattani áraknak felel meg.

Hogyan juthat el a Wall Streetre?

Az utca Manhattan déli részén, a Brooklyn híd, a Staten Island Boat Landing és a Szabadság-szobor között található.

A legközelebbi metróállomás:

  • Wall St (kb. 50 méter): 4-es és 5-ös zöld vonal.
  • Wall St (kb. 30 méter): piros 2-es és 3-as vonal
  • Broad St (kb. 30 méter): J barna vonal (barna)
  • Bowling Green (kb. 350 méter): 4-es és 5-ös zöld vonal.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.