Megközelítés a repülőtérről Larnaca

Larnaca

Számos autókölcsönző cég mellett a repülőtér tömegközlekedési buszokkal és más városokba közlekedő távolsági buszokkal is megközelíthető.

Olcsó szállodák Larnaca városában

Autókölcsönzés

Ha saját maga szeretné felfedezni Ciprust, körbeautózni és felfedezni az elhagyatott strandokat vagy hegyi falvakat, a legjobb közlekedési mód, ha közvetlenül a repülőtéren autót bérel. A terminál érkezési területén számos helyi és multinacionális autókölcsönző cég található. Egy gombnyomással könnyedén összehasonlíthatja mindegyiket, például a booking.com-on keresztül.

Az árak szezontól függően változnak. Míg Cipruson egy heti autókölcsönzésért 200 eurótól lehet fizetni, addig télen az árak 120 eurós heti összegekre csökkennek.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Az autóbérlési pultok jól láthatóan az érkezési csarnok bal oldalán találhatók.

Tudjon meg még több praktikus tippet nemcsak a ciprusi közlekedéssel kapcsolatban.

Busz Larnacába

Ha Lárnaka városközpontjába utazik, használhatja a lárnakai helyi tömegközlekedést. A menetrendek megállónként legegyértelműbben a publictransport.com.cy weboldalon találhatók.

A buszmegállót az indulási csarnok előtt, az első emeleten találja, az érkezési csarnoktól induló útvonal nincs kitáblázva. Az érkezési csarnokban a "Buszok" táblák csak a távolsági és a turistabuszokra vezetnek. Miután kilépett az érkezési területről, menjen fel a mozgólépcsőn az indulási területre, sétáljon át a csarnokon a bal oldali kijáratig, és onnan balra meglátja a buszmegállót.

Jegyeket a sofőrnél vagy az érkezési csarnok jobb oldalán lévő pultnál lehet vásárolni, válasszon a következő jegytípusok közül:

 • 2,40 eur - 1 utazás bárhová a larnacai tömegközlekedésen (nem átszállójegy)
 • 4 eur - Éjszakai jegy 21:00 és 04:00 között, 1 utazásra érvényes (nem átruházható).
 • 7,50 eur - Egész napos jegy a larnacai tömegközlekedés vonalain, csak az adott naptári napon érvényes. Ezt a jegyet 4 utazásra szóló jegynek nevezik, ahol az 5. utazástól felfelé minden további utazás ingyenes.
 • 15 eur - 2 napos jegy a larnacai tömegközlekedési járatokra, amely csak az adott naptári napon érvényes, nem 48 órán keresztül.
 • 15 eur - Egész napos jegy az összes ciprusi buszjáratra, beleértve a távolsági helyközi járatokat is, amely csak az adott naptári napon érvényes, nem 24 órán át.

A járművezetőtől csak egy útra szóló jegyet lehet vásárolni. Minden más jegy megvásárolható az érkezési csarnokban lévő pultnál (a Taxi felé vezető kijáratnál).

A jegyek a sofőrnél csak készpénzzel fizethetők, míg az érkezési pultnál kártyával is lehet fizetni.

Milyen buszjáratok közlekednek a larnacai repülőtérre?

 • Központ: 407-es, 425-ös, 429-es, 430-as, 431-es és 432-es járatok, amelyek együttesen körülbelül 15 percenként közlekednek.
 • A városegész partvidéke: 425-ös vonal, 20 percenként közlekedik.
 • Mackenzie: 425-ös (+ rövidített változat), 429-es vonalak, összesítve 15-20 percenként közlekednek
 • Perivolia: a 429-es, 430-as vonalak, halmozottan óránként 1-2 alkalommal közlekednek.
 • Dromalaxia: 431, 432-es vonalak, amelyek halmozottan óránként 1-2 alkalommal közlekednek.
 • Kiti: 407, 430, 432-es vonalak, együttesen óránként 1-3 alkalommal közlekednek.
 • Zygi, Mazotos, Kalavosos: 407-es vonal, naponta 5 alkalommal közlekedik.

A repülőtérről Lárnaka központjába 25 perc alatt lehet eljutni. Az első járat a központban, a kikötő mellett található buszpályaudvarról hétköznapokon 5:50-kor, hétvégén 6:00-kor indul. Az utolsó járat a repülőtérről a központba 23:55-kor indul.

Éjszakai buszok

Péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a 446-os éjszakai busz is közlekedik a repülőtérre, amely Lárnakáról a repülőtérre 1:00 és 4:00 órakor, a repülőtérről pedig Lárnakára 2:35 és 5:35 órakor indul.

Taxi és esti/éjszakai érkezések

Ha a Wizz Air légitársasággal közvetlenül Lárnakába repül, akkor késő este fog leszállni Cipruson, amikor nem kell buszra szállni. Ekkor taxiszolgáltatásokat kell igénybe vennie, amelyeknek fix áraik vannak, és nem lehet alkudozni. Az árak nappal (6:00-20:30) és éjszaka (20:30-6:00) változnak.

 • Lárnaka belvárosa - 15 eur nappal / 20 eur éjszaka
 • Ayia Napa és Limassol - 50 eur nappal / 60 eur éjszaka.
 • Nicosia - 45 eur nappal / 50 eur éjszaka.

Buszok más városokba

A repülőtérről távolsági buszok közvetlenül más ciprusi nagyvárosokba is közlekednek. Ezekre az útvonalakra nincs nemzeti buszbérlet napi 15 euróért.

Ha spórolni akarsz, és nem bánod, ha buszra kell szállnod, akkor mindig olcsóbb, ha a tömegközlekedési buszt használod Lárnakába 1,50 euróért, majd a menetrend szerinti távolsági InterCity buszokat, amelyek árai 4 eurótól 9 euróig terjednek. Részletes menetrendek és egyéb információk a következő weboldalon találhatók: intercity-buses.com.

Ha azonban időt szeretne megtakarítani, használja a közvetlen járatokat ezeken az útvonalakon:

 • Nicosia: Kapnos Airport Shuttle, Az út 40 percig tart, az egyirányú jegy ára 9 eur.
 • Agia Napa: Kapnos Airport Shuttle, naponta háromszor közlekedik, az út 60 percig tart, az egyirányú jegy ára 10 eur
 • Limassol: Limassol Airport Express, naponta kb. 13 alkalommal közlekedik, az út 45 percig tart, és az egyirányú jegy ára 10 euró.
 • Páfosz repülőtér: Kapnos Airport Shuttle, naponta 2-3 alkalommal közlekedik, menetideje 90 perc, az egy útra szóló jegy ára 16 eur

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.