Megközelítés a repülőtérről Bridgetown

Barbados

A Grantley Adams repülőtérre háromféleképpen lehet eljutni.

Autóbérlés

Ha nem szeretne a menetrend nélküli tömegközlekedés korlátjaira szorulni, és szeretné bejárni a szigetet, akkor a legjobb megoldás az autókölcsönzés közvetlenül a repülőtéren.

Egy kisebb autó bérleti díja egy hétre a főszezonban (decembertől áprilisig) 450 usadollár körüli összegre emelkedik. Előszezonban egy hétre 300 usd alatt lehet autót bérelni.

Erősen javasoljuk, hogy jó előre foglaljon autót. A helyi kölcsönző cégek kapacitása kicsi, és előfordul, hogy az autók akár 2 hónapra is elfogynak.

Barbadoson balra vezessen.

A szigeten való vezetéssel kapcsolatos részletes információkat a barbadosi vezetési útmutatóban talál.

Számos autókölcsönző cég irodája az érkezési csarnokból való kilépés után kb. 20 méterrel balra található.

Taxi

A repülőtéren csak hivatalosan engedélyezett taxik állnak rendelkezésre, és ezek közvetlenül az érkezési csarnok kijárata előtt találhatók. Sétáljon oda a díjszabási pulthoz, és a személyzet egyik tagja el fogja irányítani a legközelebbi taxihoz. Bár az autók nem rendelkeznek taxaméterrel, a kifüggesztett díjtáblának köszönhetően előre tudni fogja az árat.

A taxikért csak készpénzzel lehet fizetni, mind barbadosi, mind amerikai dollárral lehet fizetni.

Bridgetown központjába például 74 bbd-t, a Hastings és Rockley környéki üdülőhelyekre 67 bbd-t, Holetownba pedig 125 bbd-t kell fizetni.

Busz és ZR

A repülőtérre tömegközlekedéssel is eljuthatunk, amelyet hagyományos buszok (kék vagy fehér), kisbuszok (sárga, kék csíkkal) és "ZR-ek", azaz menetrend szerinti útvonalon közlekedő közösségi taxik biztosítanak. Ezek kis fehér, bordó csíkos kisbuszok.

A buszok, a minibuszok és a közösségi taxik (ZR) mindig 3,50 bbd-ba kerülnek egy útért, akár egy megállóra, akár az egész szigetre megyünk. Kizárólag készpénzzel és csak barbadosi dollárban lehet fizetni.

A menetrend szerinti buszok esetében a pontos összeggel kell rendelkezni, vagy magasabb viteldíjjal kell utazni. A pénzt ugyanis egy dobozba dobják be a sofőrnél, aki nem tudja visszaadni. A minibuszok és a ZR-ek esetében a pontatlan összeg visszatéríthető.

A közösségi taxiknál (ZR) a kiszállásnál a sofőrnek, vagy az utazás során a sárga inges kalauznak kell fizetni. A minibuszoknál aztán általában van egy kalauz (szintén sárga pólóban), akinek menet közben kell fizetni.

A buszmegálló a főúton van, a termináltól kb. 100 méterre. Ha kilép az érkezési csarnokból, akkor a taxiállomás mellett elhaladva a parkolóban kell átsétálnia. A buszváró a terminálról látható. A Bridgetown felé vezető irány balra van.

  • ZRs - a 3D vonal a 7-es autópályán (Oistins, St. Lawrence, Worthing, Rockley, Hasting, Carlisle Bay érintésével) a Constitution River Terminalig közlekedik Bridgetownban. Rendhagyó időközönként közlekedik (ha tele van) körülbelül reggel 6:00-tól éjfélig, általában legalább 15-30 percenként egyszer.
  • Minibuszok - számos járat ugyanazt az útvonalat követi, mint a 3D vonal ZR-jei, azzal a különbséggel, hogy a repülőtérről a másik irányba, Sam Lord's Castle vagy Six Roads felé is közlekednek. A minibuszok szintén rendszertelen időközönként közlekednek, általában óránként legalább 1-2 alkalommal.
  • Buszok - ezek az egyetlenek, amelyeknek pontos indulási időpontjuk van a termináloktól, de naponta csak néhányszor közlekednek a repülőtérre/ről, konkrétan a 27-es járat Bridgetownon keresztül Speightstownba és az 54C járat az autópályán keresztül Speightstownba.

A tömegközlekedéssel való utazással kapcsolatos részletes információk a Barbados útikalauzban találhatók.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.