Thaiföld - mi a teendő

Thaiföld

Masszázsok és masszázstanfolyamok

Thaiföldre látogatni, és nem kap egy thai masszázs olyan, mintha Thaiföldre mennél, és nem úsznál a tengerben. Elképzelhetetlen. A thaiföldi nők gyengéd kezei ellazítják az izmaidat, és úgy érzed majd, mintha repülnél. Ha mélyebben szeretne elmélyülni a felfedezésben, semmiképpen ne hagyja ki az ország északi részén található Chiang Mai-t. Ez arról híres, hogy itt vannak az ország legjobb masszázsiskolái, ahol rengeteg tanfolyam közül választhatsz. Az 5 napos tanfolyamok árai, amelyekről tanúsítványt is kapsz, 130 és 150 euró között mozognak.

Meditáció és jóga

A buddhizmus földje ideális hely arra, hogy a jógával kombinált meditáción keresztül újra feltaláld magad. Számos szervezet kínál úgynevezett "elvonulásokat", ahol néhány napot elszigeteltségben tölthetsz, és a szerzetesek aszketikus életét élheted. Ha kevés az időd, legalább egy "beugró órán" részt vehetsz, ahol többnyire önkéntes díj ellenében különböző technikákon keresztül meditálhatsz, és jógával nyújtózkodhatsz érdekes emberek társaságában.

Búvárkodás/snorkelezés

A thaiföldi búvárkodás két alapvető területre osztható: a keleti part (Thai-öböl) és a nyugati part (Andamán-tenger). Általában érdekesebb és búvárkodásra alkalmasabb az Andaman-tenger - Phi Phi szigetek, Phuket, Koh Yao Yai és a legjobb - Similan-szigetek.

Thai boksz

Nem, nem, nem győzködünk, hogy bunyózzon bárkivel is. A thai box egy küzdősport, amelyet a nyolc végtag művészetének neveznek, mivel a küzdelemben ököllel, könyökütésekkel, lábrúgásokkal és térddel küzdenek. Ez az évszázados hagyomány a katonai kiképzésből ered.

Főzőtanfolyamok

Nem véletlenül mondják a thai konyhát a legegészségesebbnek, legváltozatosabbnak, legízletesebbnek és legkevésbé igényesnek. Az ideális kombináció. Ezért javasoljuk, hogy merüljön el ebben a kultúrában, és gazdagítsa élményeit a thai konyha ismereteivel. Egy 2-3 órás gyorstalpaló tanfolyam ára 700 és 1500 baht között mozog. Szép befejezés, hogy a főtt ételeket is együtt fogyasztja el a többi résztvevővel, és még több új kapcsolatra tehet szert.

Strandok

Ne áltassuk magunkat! A strandok a fő oka annak, hogy az országot nagy számban látogatják. A finom, fehér homok, amely fokozatosan lép be a tengerbe, és pálmafák árnyékolják, megfelelő kikapcsolódást nyújt testnek és léleknek. Ha mindehhez hozzáadjuk a romantikus napfelkeltét vagy naplementét (attól függően, hogy a part melyik oldalán tartózkodunk), úgy érezzük, hogy megtaláltuk a paradicsomot. Ha azonban több nyugalmat és elszigeteltséget szeretne, a turisták által kevésbé látogatott szigetek egyikét ajánljuk. Thaiföldön sok közül lehet választani.

Thaiföld nemzeti parkjai

Thaiföldön azonban számos nemzeti park is található, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni. Különösen az ország keleti része, a laoszi határ közelében található, a turisták által kevésbé látogatott rész. Itt olyan kincseket találunk, mint a Phu Kradung és a Phu Rua Nemzeti Park, egyedülálló növény- és állatvilágával és kellemesen hűvös éghajlatával (ami mindig szívesen látott változatosság a dél-thaiföldi egzotikus hőséggel szemben).

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.