Reykjadalur

Reykjadalur

Reykjadalur idilli szépségű völgye tökéletes hely arra, hogy az Aranykör mentén tett utazás során néhány órára megálljon. Nyáron a fűvel és kenderrel borított kerek dombok buja zöld táját a Reykjadalsa folyó, a gőzölgő vulkáni fumarolák és a termálforrások szépítik.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

Természetes gyógyfürdő

A Reykjadalur-völgyet szó szerint átszövik a termálforrások, amelyek számos, ember által gondozatlan patakot és patakocskát alkotnak. Az egyetlen "természetellenes" a források mentén vezető fából készült sétányok.

Míg egyes források olyan forróak, hogy akár tojást is főzhetünk bennük (és ezért rendkívül veszélyes bennük úszni), mások a Reykjadalsá folyó hideg vizével egyesülve természetes medencéket alkotnak, amelyekben a víz kellemes, 30 °C körüli hőmérsékletű, fürdésre ideális.

A forró forrásokra általában figyelmeztető táblák hívják fel a figyelmet.

Hveragerði városától nem messze egy másik termálvizes területre, a Hverirre bukkanhatunk.

Szálláskeresés - Hveragerði

Hogyan juthat el oda?

A Reykjadalur-völgy Hveragerði városának közelében található, közel a sziget 1-es főútjához, amelyről ebben a városban kell lehajtani. Hajtson át rajta az aszfaltúton, majd kb. 400 méter után forduljon balra egy jól karbantartott kavicsos útra. Kövesse az út végéig, az ingyenes parkolóig.

A parkolótól a folyó teljes hosszában kijelölt ösvény vezet. A nagyjából 4,5 km-es útvonal mentén több természetes, meleg termálvizet tartalmazó medencébe botlik, ahol megmártózhat, majd nyugodtan haladhat tovább a hegyek közé.

A területre nincs belépődíj.

Szállás

Ha tovább szeretne merészkedni a hegyekbe, ideálisnak tűnik, ha 1 éjszakát valahol a közelben tölt el.

A legtöbb szállást Hveragerði városában találod, ahol például a szép Reykjadalur Guesthouse-ban szállhatsz meg, ahol az árak 84 eurótól kezdődnek éjszakánként, ami Izlandon nagyon jó ajánlatnak számít.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.