Megközelítés a repülőtérről Páfosz

PFO

Páfosz repülőtere ideális kiindulópont a Cipruson tett közúti kirándulásokhoz, de tömegközlekedéssel és távolsági buszokkal is megközelíthető.

Autóbérlés

Számos autókölcsönző cég, köztük ismert multinacionális cégek is találhatók közvetlenül a repülőtéren, az érkezési csarnokban. Az árak itt szinte megegyeznek a larnacai repülőtér áraival, és a szezontól és a foglalás időszerűségétől függően változnak. Míg nyáron 202 eurótól lehet fizetni egy heti autókölcsönzésért Páfoszban, addig télen az árak 62 eurós heti összegekre csökkennek.

Az autókölcsönző cégeket egyetlen kattintással, az összehasonlító motor segítségével könnyedén összehasonlíthatja.

Hasonlítsa össze az árakat és foglaljon autót

Buszok Páfoszba

A Páfoszba és más városokba közlekedő buszok megállóját a terminál előtt, a kijárattól jobbra, kb. 50 méterre találja. A pafosi tömegközlekedéssel kapcsolatos részletes információk a hivatalos weboldalon találhatók: pafosbuses.com.

A repülőtérről a városközpontba 2 helyi tömegközlekedési buszjárat közlekedik. Jegyet a sofőrtől, vagy az információs bódénál, illetve a buszpályaudvaron vásárolhat, a következő jegytípusok közül választhat:

  • 2 eur - 1 utazás bárhová a páfusi tömegközlekedésen (nem átruházható jegy).
  • 3 eur - éjszakai menetjegy 21:00 és 04:00 között, 1 útra érvényes (nem átruházható).
  • 6,50 eur - napijegy a páfusi tömegközlekedés vonalain, csak a naptári napon érvényes, nem 24 órán át.
  • 15 eur - napijegy az összes ciprusi autóbuszra, beleértve a távolsági távolsági távolsági távolsági buszokat is, csak az adott naptári napon érvényes, nem 24 órán át.

Páfosz a következő járatokkal érhető el, a központba vezető út kb. 25 percet vesz igénybe.

  • 612 (menetrend/térkép: pafosbuses.com/612) - a város északi részén található "Királyok sírja" megállóhelyre a déli fő strand területén keresztül közlekedik. A busz a strand mentén számos helyen megáll, és óránként egyszer közlekedik.
  • 613 (menetrend/térkép: pafosbuses.com/613) - a Karavella fő buszpályaudvarra közlekedik Páfosz történelmi városrészében, ahol a legtöbb helyi és távolsági járathoz lehet csatlakozni. A járat naponta 6 alkalommal közlekedik.

Hotelek keresése Páfosz területén

Sajnos egyik buszjárat sem szolgálja ki az első reggeli induló járatokat, ezért taxival kell utaznia, vagy a repülőgépét a repülőtéren kell visszaadnia a bérautót a járat indulása előtti reggelen. A legtöbb autókölcsönző cég nyitvatartási időn kívül is engedélyezi a visszaadást.

Busz Latsiba

A repülőtérről közvetlen tömegközlekedési járat indul a 649-es járattal (menetrend/térkép: pafosbuses.com/649) Polis Chrysochous városába, a Latsi strand és az Akamasz Nemzeti Park közelében. Naponta 4 alkalommal közlekedik, és ugyanazok a jegyek érvényesek, mint a fenti páfosi buszokra.

Buszok más városokba

A pafosi repülőtér termináljáról közvetlen buszjáratok indulnak más ciprusi városokba is:

További gyakorlati tippek nemcsak a ciprusi közlekedéssel kapcsolatban.

Taxi

A repülőtérre tartó taxik viteldíjai szabályozottak, és pontos összegeket állapítanak meg. Páfosz városközpontjába 20 eurót, Coral Bay üdülőhelyre pedig 35 eurót kell fizetni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.