San Michele temető

San Michele temető

San Michele szigetecskéje kissé félreesik a turisták számára, mégis egy kőhajításnyira van Velencétől. Az egész sziget Velence egyetlen temetőjeként szolgál. A városban egyszerűen nincs hely, így minden halott itt kap végső nyughelyet.

A 10 legjobb szálloda Velencében

A téglalap alakú, körülbelül 400x500 méteres szigetet teljesen körbeveszi egy fal, így kívülről kissé titokzatosnak tűnik, de valójában egy gyönyörű spirituális hely, amely mindenképpen megér egy rövid látogatást.

A növekvő San Michele-sziget

Mivel a történelmi Velence egyetlen temetkezési helye, a San Michele-szigetet idővel mesterségesen bővítik, hogy legalább részben fedezze a szükséget. Az Isola di San Michele szigetet először a 15. században használták temetőként, és ma is ezt a célt szolgálja.

A legutóbbi, több száz temetéssel járó bővítésre 2013-ban került sor.

A sziget építészeti szépsége

Látogasson el San Michele szigetére nemcsak a lelki nyugalom miatt, hanem építészeti gyöngyszemei miatt is. Különösen az 1469-ből származó San Michele-templomot érdemes meglátogatni gyönyörű fehér tavertinó homlokzatával, többek között azért, mert ez az első tisztán reneszánsz épület a szigeten.

A híres és gazdag emberek monumentális és költséges síremlékei szintén említésre méltóak. Hiszen San Michelén temetkezni a helyhiány és a sziget sajátosságai miatt igen költséges dolog, és manapság már csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. Így Velence hétköznapi lakosainak többségét a Mestre szárazföldi részén található hagyományos temetőkben temetik el.

Nyitva tartás és belépődíjak

A temetőbe természetesen nincs belépődíj.

Naponta 7:30 és 18:00 óra között tart nyitva.

Elhelyezkedés és közlekedés

San Michele körülbelül 1 km-re fekszik Velence történelmi központjától és Murano szigetétől. Ha a rendszeres vaporetto (vízi busz) járatokkal szeretne ide eljutni, szálljon le a "Cimitero" megállónál, ahol a 4.1, 4.2, 12 és 13-as járatok megállnak.

Az összes járat menetrendje egyértelműen megtalálható a következő weboldalon: avm.avmspa.it/orari.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.