Ponte di Rialto

Velence Rialto

A Grand Canal csatornán átívelő négy történelmi híd közül a legrégebbi egyben a világ egyik leghíresebb hídja is. A kőhíd a 16. század közepéről származik (a helyén a 13. századtól egy fahíd állt), és egyedülálló abban a tekintetben, hogy boltok számára kialakított árkádos előtetővel rendelkezik.

A Ponte Rialto Velence egyik fő látványossága, ezért készüljön fel a turisták hatalmas tömegére.

Válasszon egy olyan szállodát, amelyik a Rialtóra néz.

A Rialto-híd története

A híd azon a ponton áll, ahol a Canal Grande, Velence fő főútvonala a legszűkebb, és itt épült az első pontonhíd még a 12. században. Amikor azonban a 13. században a közelben megépült a Rialto piac, amelyről a híd a nevét kapta, a pontonszerkezet már nem volt elegendő, és egy szélesebb fahidat építettek. Ez azonban 1444-ben nem bírta el a hajók felvonulását figyelő emberek áradatát, és összeomlott.

A 16. század elején, amikor a Velencei Köztársaság terjeszkedett és jelentősen gazdagodott, építészeti pályázatot írtak ki egy új kőhíd építésére. A pályázatot Antonio da Ponte építész nyerte meg, és a ma ismert híd 1591-ben készült el.

Üzletek és gyönyörű kilátás

Az egész hidat mindenféle ajándéktárgyakat árusító üzletek veszik körül a hídon átívelő, két sorban kialakított árkádsoron.

A Ponte di Rialto legmagasabb pontjáról nyílik a legszebb kilátás a Canal Grande-ra, de a fotóért sorban állásra kell számítani.

A Ponte Rialtóra néző szálláshelyek

Szeretné Velence két ikonját - a Ponte Rialtót és a Canal Grande-t - közvetlenül a szállodai szobájából látni? Akkor nézze meg ezeket a közvetlenül a Rialto-híd mellett található szállodákat:

Az árak értelemszerűen magasabbak, mint Velence többi részén, és körülbelül 150 eurótól fizetsz szobánként és éjszakánként.

Elhelyezkedés és közlekedés

A Ponte di Rialto Velence központjában, nagyjából a Canal Grande közepén található, és a vasútállomástól a Szent Márk térig vezető fő gyalogos útvonal része.

A legközelebbi vízi buszmegálló a Rialto nevet viseli, és körülbelül 50 méterre van a hídtól. A járatok itt állnak meg 1, 2, 2/ és az éjszakai N vonal.

A drágább Alilaguna társaság A vonala is megáll az állomáson.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Velence-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.