Bosa

Bosa

A Szardínia nyugati partján, Oristano tartományban található festői városka utcáival, színes homlokzataival, kavicsos járdáival és palotáival lenyűgözi a látogatókat.

A 10 legolcsóbb szálloda Szardínia területén

Végül, de nem utolsósorban a látogatókat elvarázsolja a Seravalle kastély, amelyet a 12. században épített a toszkán Malaspino család. Az építményből csak a falak, a tornyok és a kápolna maradtak meg.

Műemlékek, utcák és a Temo folyó

Bosa városa elsősorban szűk utcáinak és keskeny, színes házainak köszönhetően vonzza a turistákat. A város vonzerejét növeli, hogy a kanyargó Temo folyó torkolatánál fekszik, amely a város kettős pontját alkotja, valamint a környező dombos táj is.

A színes házak többnyire a 18. századból származnak, de a városban sokkal régebbi műemlékek is találhatók, mint pl:

 • Vár Serravalle - A város nevezetessége a 13. századi Serravalle-vár (néha Malaspina), amely a történelmi központ fölé magasodik.
 • Templom San Pietro - A legrégebbi gótikus-román stílusú, 11. századi vallási műemlék a jó állapotban fennmaradt Szent Péter-templom.
 • ASzeplőtelen Fogantatás székesegyháza - Bosa legnagyobb temploma egy barokk székesegyház, amelynek eredete a 12. századra nyúlik vissza, jelenlegi formája azonban egy 19. századi teljes átépítésből származik.

Strandok és fürdőzés

Közvetlenül a városban található egy gyönyörű, széles homokos strand, amelyet a helyi terület után Bosa Marinának neveztek el.

A strand az egyik legszebb városi strand Szardínián, nem szokott zsúfolt lenni, és az éttermek és bárok árai is kedvezőbbek, mint Szardínia más részein. Közvetlenül a strand mellett van egy fizetős parkoló (napi 2,50 eur) és a 9205, 9211, 9223, 9225 és 9312-es buszjáratok buszmegállója.

Szállás Bosa

Bosa az egyik legolcsóbb város az egyébként drága Szardínián. Még a főszezonban is könnyen kaphatunk egy kétágyas szobát éjszakánként 70 eur-ért, még a kisebb szállodákban is.

Ez teszi Bozát ideális bázissá és kiindulóponttá, ha felfedező nyaralást tervez Szardínián.

Hogyan juthat el oda

Ha autóval érkezik Bozába, számoljon azzal, hogy fizetnie kell a parkolásért. Az árak azonban nem túlzóak, általában 0,50 eurót kell fizetni egy órára, és akár 6 eurót egy egész napra.

Hasonlítsa össze az autóbérlési árakat és Szardínia

Bosa busszal is könnyen megközelíthető. Minden járat a Piazza Manin buszmegállónál találkozik (elhelyezkedés a google.com/maps[/translate] oldalon). Ellenőrizze a Bosa felé közlekedő fontos vonalak menetrendjét (kattintson a vonalszámra):

 • Cagliari - leggyorsabban Macomerben történő átszállással
 • Sassari - 701, 710
 • Alghero - 9312 (közvetlen járatok Alghero repülőtérre is)
 • Oristano - 703
 • S'Archittu - 703
 • Macomer (legközelebbi vasútállomás) - 9205, 9210, 9223
 • Porto Alabe - 9225
 • Montresta - 9226

Az autóval, busszal és vonattal való utazással kapcsolatos részletes információkat a Szardínia közlekedése című fejezetben talál.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Szardínia-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.