Rauðisandur

Raudisandur

Izland egyik legszebb strandja, Rauðisandur a gyönyörű és félreeső Westfjordok területén található, csak egy rövid távolságra a híres Látrabjarg madárszirtektől. A több mint 9 km hosszú, lapos tengerpart egy teljesen lakatlan, kopár dombokkal övezett területen fekszik, és azért emelkedik ki Izland többi strandja közül, mert nem fekete vulkanikus homokból áll.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

A Rauðisandurt finom aranyszínű, néha vöröses színű homok borítja, innen ered a neve, amely angolra fordítva "Vörös homok".

A végtelennek tűnő tengerparton tett séta az egyik legvarázslatosabb pillanat, amikor a ritkán lakott Nyugat-Izlandon utazunk. Tiszta időben még a Snæfellsjökull kis gleccsert is láthatjuk innen.

Hogyan juthat el oda?

Az út Reykjavíkból körülbelül 390 km hosszú, nagyrészt a 62-es aszfaltúton, amelyet az utolsó rövid szakaszokon a 612-es és 614-es földutak váltanak fel. Különösen a 614-es út nagyon kanyargós és keskeny, de nyáron óvatosan járható minden járműtípus számára, míg télen teljesen le van zárva.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.