Hornstrandir

Hornstrandir

A Hornstrandir egy nagyon elszigetelt természetvédelmi terület, amely a Westfjordokban és Izland legészakibb csücskében található. Drámai tájával és az ember által teljesen érintetlen, gyönyörű természetével fog lenyűgözni - az 580 négyzetkilométeres félszigeten valójában az 1950-es évek óta nem élnek emberek.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat - Izland

A foglalással rendelkező félsziget csak nyáron, június közepétől szeptember közepéig látogatható.

A 100 méteres sziklák és a magány

A Hornstrandir-félsziget vonzza a félnapos és többnapos túrázókat, akik sétákat és kirándulásokat tesznek a varázslatos tájban, ahol hegyek, több mint 500 méter magas sziklák és mindenekelőtt az abszolút távoli és magányos érzés uralkodik. Mivel gyakorlatilag nincs infrastruktúra, az ösvények nincsenek jelölve, és egy kis településen kívül nincsenek kunyhók, akár napokig is sétálhatunk anélkül, hogy egy másik élő lélekkel találkoznánk.

A természet itt a maga nyerseségében a legjobb, a nyugalom pedig páratlan.

A puffinok és a sarki rókák

A tenger fölött több száz méterrel magasodó, szinte merőleges sziklák a legkülönfélébb madarak százainak, ezreinek, tízezreinek költőhelyei. Természetesen a puffinok, Izland kabalafigurái a legjelentősebbek, de több mint 30 másik faj is fészkel itt.

A Hornstrandir menedék és otthon a sarki rókáknak is, amelyek viszonylag nagy számban fordulnak itt elő. Itt van az egyik legnagyobb esélyünk arra, hogy a világon bárhol észleljünk sarki rókát.

Túrázás

Hornstrandir a természetbe illeszkedni vágyó hosszútávú és többnapos túrázók paradicsoma. Ne számítson itt semmilyen infrastruktúrára; nincsenek kempingek, nincsenek kijelölt ösvények és utak. Csak kitaposott ösvények a part mentén, kilométernyi virágos rétek, zöld völgyek és sötét fekete és barna sziklák, háttérben a sok fjorddal és a nyílt óceánnal.

Hornstrandirban barangolva fókákat és oroszlánfókákat is megcsodálhat, és élvezheti a naplementék páratlan szépségét szó szerint a világ végén.

A Hesteyri-félsziget egyetlen miniszigete körül tucatnyi rövidebb útvonalat lehet bejárni mindössze egy-két óra alatt, ahová turistahajók érkeznek.

Az útvonalak meglehetősen pontosan ábrázolva vannak, ha ráközelítünk, például az en.mapy.cz oldalon.

Hogyan juthatunk el oda?

Hornstrandirba csak hajóval lehet eljutni. Autóval nem lehet odajutni, nincs út vagy aszfaltozott út.

Használhatja a menetrend szerinti kompokat és a helyi utazási irodákon keresztül szervezett teljes utakat is.

Rendszeres komp

A hajójáratot a Borea biztosítja egy klasszikus, nagyobb motoros hajóval, kényelmes ülésekkel. Június 1-jétől szeptember közepéig naponta közlekedik, és minden járat Ísafjörðurból indul. A hajók összesen 4 célállomást szolgálnak ki a Hornstrandir-félszigeten, amelyek túrák kiindulópontjaiként szolgálhatnak. Nem mindegyik azonban naponta közlekedik, így ha egyedül indulsz útnak, érdemes jól megtervezni az utat, hogy ne késd le a kompot.

  • Ísafjörður - Veiðileysufjörður: Az út körülbelül egy órát vesz igénybe, az egy útra szóló jegy ára 13 200 Isk.
  • Ísafjörður - Hesteyri: naponta 1x, a hajóút körülbelül 45 percig tart, az egyirányú jegy ára 13 200 isk.
  • Ísafjörður - Aðalvík: heti 2 alkalommal, a hajóút körülbelül 45 percig tart, az egy útra szóló jegy ára 13 200 isk.
  • Ísafjörður - Hornvík: hetente 2x, a hajóút körülbelül 2 órát vesz igénybe, és az egy útra szóló jegy ára 17 400 isk
  • A félsziget kikötőinek térképe

A 20 kg-nál nehezebb poggyászokért 4 000 isk felárat kell fizetni.

A kompjáratot mindig előre, legalább egy hónappal előre foglalják le! Menetrendek, online foglalás és további információk a boreaadventures.com/boat_tours/ oldalon.

Szervezett kirándulások

Ísafjörðurban több utazási iroda is szervez szervezett túrákat a Hornstrandirra, egynapos és többnapos kirándulások közül választhat. Az ár minden esetben tartalmazza a hajózást oda- és vissza, a túravezetést, a teljes ellátást és a kempinget.

  • Egynapos kirándulás - 37 000 és 55 000 isk között.
  • Többnapos kirándulások - 150 000 isk körül

Példák az Ísafjörðurból kirándulásokat szervező irodákra:

Ísafjörður Reykjavíkból 454 km-es útvonalon érhető el autóval (útvonaltérkép: google.com/maps), amely a Nyugat-fjordok gyönyörű tájain vezet, és többnyire jó minőségű aszfaltozott utakon halad. A város azonban repülővel is megközelíthető Reykjavík RKV belföldi repülőteréről, oda-vissza szóló jegyek 128 eurós áron kaphatók. Jegyeket keresőnk segítségével is vásárolhat, keresse meg a Reykjavík RKV repülőtérről Ísafjörður (IFJ) repülőtérre induló járatokat.

Szállás Ísafjörður

A Hornstrandiron csak sátoros és szabadtéri kempingek várják a vendégeket, ahol tetszőleges helyen felállíthatják saját kempingjüket. Közintézmények folyóvíz és WC formájában csak a Hesteyri, Hornvík és Aðalvík helyszíneken vannak.

Az éjszakát mindenképpen Ísafjörðurban kell töltenie, ahonnan a hajók Hornstrandirba indulnak. Itt több hostel és szálloda is található. A legalacsonyabb árakat 92 eurótól kínálja éjszakánként egy közös fürdőszobás szobában az alábbi szálláshelyek. Isafjordur Hostel.

A 147 eur/éjszaka alatti árak még mindig egy családnak kínálnak szállást. GentleSpace Guesthouse.

A többi szállás Isafjördurban 202 eurónál kezdődik.

Szálláskeresés - Ísafjörður

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.