Kamari

Kamari

Kamari messze a legélénkebb és legnagyobb szantorini tengerparti üdülőhely, és népszerű fürdőhely. A 360 méter magas Mesa Vouno hegy alatt fekszik, amely szép hátteret biztosít az egyébként sík partvonalnak.

A legjobb szantorini tengerparti üdülőhelyek

A város első pillantásra csendes, szinte álmos benyomást kelt. Az épületek többsége itt alacsony, tipikus kükládi házakból áll, de a tengerpart mentén húzódó sétány az, ami igazán életre kelti a várost. Tucatnyi tavernában és bárban elégítheti ki ízlelőbimbóit, számos üzletben vásárolhat strandfelszerelést vagy szuvenírt, és mintegy 6 kisebb szupermarketben vásárolhat élelmiszert.

Strandok és úszás

Kamari több mint 2 km hosszú fekete vulkanikus homokos stranddal büszkélkedhet, amelyek elég szélesek és tágasak. Ahogy távolodik Kamari központjától, a strand egyre kevésbé lesz zsúfolt, és rengeteg magánéletet talál. A vízbe való bejutás meglehetősen meredek, és a parttól alig néhány méterre nem érheti el a feneket.

Kamari a harmadik leghosszabb és legnagyobb strand Szantorinin Perissa és Perivolos után.

Teljes körű szolgáltatásokat kínál a számos napernyő- és napágybérléstől kezdve a vízi sportok széles választékán át a frissítő lehetőségek tucatjaiig.

Szállás Kamari

Kamari apartmanjai és szállodái 2 ágyas szobákat kínálnak átlagosan 92 eur körüli áron nyáron, de találhat olcsóbb helyeket is, 73 eur alatti árakkal. A kínálat széles és meglehetősen gazdag, de nagy szállodai üdülőhelyekre ne számítson Kamariban sem.

A könnyebb tájékozódás érdekében kiválasztottuk a legolcsóbb konkrét szálláshelyeket, amelyek mindegyike 200 méteren belül van a tengerparttól:

Hogyan juthat el oda?

Kamari körülbelül 8 km-re található a fővárostól, Firától és 5,5 km-re a szantorini repülőtértől. A KTEL buszok körülbelül óránként közlekednek Fira és Kamari között, útközben megállva Mesaria faluban. A jegy körülbelül 1,60 euróba kerül.

Kamariba autóval is könnyen eljuthatsz, közvetlenül a tengerparton van ingyenes parkoló, de a városban bárhol megállhatsz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Santorini-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.