Transzfer a repülőtéren Prága

Károly híd Prágában

A prágai repülőtér két terminált használ, amelyeket egy rövid összekötő folyosó köt össze. Amennyiben indulás előtt véletlenül rossz terminálra érkezik, a belső téren keresztül 5 perc alatt a megfelelő helyre sétálhat.

Olcsó szállodák Prága központjában

A fő repülőtéri komplexumtól teljesen elkülönülve található egy harmadik terminál, de ezt csak a magán- és kormányzati járatok használják.

Melyik terminálról repül?

A prágai terminálok aszerint vannak felosztva, hogy milyen célállomásra tartasz.

  • 1.terminál - a nem schengeni országokba irányuló összes járatot kezeli.
  • 2.terminál - a schengeni országokba irányuló összes járatot kezeli.
  • 3.terminál - csak a VIP- és kormányzati járatokra használják.

Ha úti célja a schengeni térségen kívül van, de átszállással a schengeni térség valamelyik országába utazik, akkor a 2. terminálon történik az utasfelvétel.

Biztonsági és útlevél-ellenőrzés

Az 1-esterminálon van egy központi útlevél-ellenőrzés, amelyen túl azonnal a nem schengeni járatok közös tranzitterületére kerül.

Minden indulási kapunak saját biztonsági ellenőrzőpontja van, amelyen túl a mosdókon kívül más szolgáltatás nincs.

Az 1-es terminálra érkezéskor készüljön fel arra, hogy az útlevélellenőrzésnél gyakran nagyon hosszú és rosszul szervezett sorok várakoznak. Ha Ön uniós állampolgár, akkor az automatizált és sokkal gyorsabban működő pultokon keresztül juthat át. Ezek az automatizált kapuk csak az útlevelet tudják lekérni, a személyi igazolványt nem.

A2. terminálon van egy központi biztonsági ellenőrzőpont, amely egy közös területre vezet, ahová az összes schengeni járat érkezik. Itt nincs útlevélellenőrzés.

Átszállás a járatok között

A prágai repülőtér nagyon jól alkalmas az átszállásra. Ha garantált átszállással rendelkezik (egy jegyen vásárolt), vagy csak kézipoggyásszal utazik, egyáltalán nem kell elhagynia a tranzitzónát.

A transzfer jól ki van táblázva, és reálisan nézve nem tart tovább 15 percnél a leszállástól a csatlakozó járatra való felszállásig.

  • Schengen -> Schengen: a 2. terminálon marad, és a repülőgépből egyenesen az indulási kapu területére száll le. Nem kell átesnie semmilyen ellenőrzésen.
  • Schengen -> nem schengeni és fordítva: a 2. terminálról az 1. terminálra egy rövid összekötő folyosón kell átmenni (kb. 150 méter). Útlevél- és biztonsági ellenőrzésre kerül sor.
  • Non-Schengen -> Non-Schengen: Ön az 1-es terminálon marad, és a repülőgépből közvetlenül az indulási kapu területére lép ki. Átmegy a biztonsági ellenőrzésen.

Termináltérkép

A repülőtér egészének áttekintő térképét a hivatalos weboldalon találja: prg.aero/mapa-letiste

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.