Megközelítés a repülőtérről Prága

Károly híd Prágában

A repülőtér jelenleg csak busszal vagy taxival kapcsolódik a városközponthoz. Ha tömegközlekedéssel szeretne eljutni a városközpontba, mindig a busz és a metró kombinációját kell használnia.

A 10 legjobb szálloda Prága központjában

Buszok és trolibuszok a belvárosba

A repülőtérre csak a Prágai Közlekedési Vállalat autóbuszai és trolibuszai közlekednek, amelyek a prágai egységes közlekedési rendszer részét képezik.

Mindig mindkét terminálnál megállnak a földszinten.

Menetrendek és csatlakozási lehetőségek a Prágai Közlekedési Vállalat hivatalos honlapján találhatók: pid.cz/en

Útvonal Végállomás Metrókapcsolat Utazási idő a központba Viteldíjak
59 Nádraží Veleslavín A (zöld vonal) 30-40 perc 40 korona
100 Zličín B (sárga vonal) 45-50 perc 40 korona
191 Anděl (Na Knížecí) B (sárga vonal) 60-70 perc 40 korona
AE Főpályaudvar C (piros vonal) 45-50 perc 100 korona

Jegyek: árak és vásárlás helye

A repülőtérre közlekedő összes tömegközlekedési vonalon (59-es, 100-as és 191-es) a szokásos prágai menetjegyek külön felár nélkül használhatók.

A jegyeket a Lítačka mobilalkalmazáson keresztül vagy közvetlenül a buszmegállókban található sárga automatáknál lehet megvásárolni, ahol készpénzzel vagy kártyával lehet fizetni.

A jegyek a buszon belül is megvásárolhatók a narancssárga automatánál, ahol csak kártyával lehet fizetni. A sofőr nem árul jegyet.

A jegyet a buszmegállóban lévő automatából a peronon lévő sárga automatánál vagy a buszon belül kell érvényesíteni. Buszváltáskor ne érvényesítse újra a jegyet. A buszon belül vásárolt jegyeket már nem érvényesítik.

Minden jegy átváltható, és Prágán belül tetszőleges számú busz-, metró-, villamos- és vonatjegyet lehet váltani.

90 perc 40 korona
30 perc 30 korona
24 óra 120 korona
72 óra 330 korona

A 6 év alatti gyermekek és a 70 év feletti idősek ingyen utazhatnak.

59-es útvonal (az A metró zöld vonaláig)

Az 59-es trolibusz a leggyorsabb összeköttetés a városközpontba. Ezt a vonalat 2024 márciusáig menetrend szerinti buszok szolgálták, és 119-es néven ismerték. Az 59-es trolibusz, amely az útvonal egy részét hagyományos buszként járja, ugyanazt az útvonalat követi, mint a korábbi 119-es vonal.

Az 59-es járat 17 perc alatt eljut az A vonal "Nádraží Veleslavín" metróállomására, ahonnan további 8-12 perc alatt elérheti a történelmi központot.

 • Utazási időa központba (busz+metró) - kb. 30-40 perc.
 • Gyakoriság - 3-10 perc
 • Viteldíj - 40 korona 90 percért

Az 59-es trolibusz utolsó járata a repülőtérről 23:32-kor indul, és 23:55-kor csatlakozik a Nádraží Veleslavínból a központba tartó metróhoz.

Az első trolibusz Nádraží Veleslavínból 5:13-kor indul.

Nádraží Veleslavín az 59-es vonal végállomása, így a kijáratot nem lehet kihagyni.

100-as útvonal (a sárga B metróvonalhoz)

A 100-as busz Prága délnyugati külvárosában a B metró "Zličín" végállomásáig közlekedik.

Az út a központba hosszabb, mint a 119-es busz és az A metró kombinációja, de ha valahol a B metróvonal mentén van a szállodája, használja ezt a csatlakozást.

 • Utazási idő a központba (busz+metró) - kb. 50 perc.
 • Menetgyakoriság - 15-20 perc
 • Viteldíj - 40 korona 90 percért

A repülőtérről a 100-as vonal utolsó busza 23:16-kor indul. Zličínnél csatlakozik a központba tartó metróhoz, amely 23:40-kor indul.

Az első járat Zličínből a repülőtérre 5:20-kor indul.

A zličíni megálló a 100-as vonal végállomása, így nem lehet lekésni a kijáratot.

191-es útvonal

A 191-es busz a legkevésbé alkalmas a Prága központjába való utazásra, és inkább a repülőtér környékén élő repülőtéri dolgozókat szolgálja ki.

A sárga metró B vonalának "Anděl" megállójához 50 perc alatt juthatunk el a Dědina, Petřiny vagy Strahov metróvonalon keresztül.

A repülőtérre/repülőtérről induló járatok sűrűsége mindössze 30 perc. A városközpontból érkező buszok több mint kétharmada a termináltól kb. 3 km-re délre található bevásárlóközpontnál ér véget.

AE busz a főpályaudvarra

Van egy speciális buszjárat közvetlenül a címen a főpályaudvarra, amely nem használhatja a szokásos prágai tömegközlekedési jegyeket.

Az AE (Airport Express) járat 20 percenként egyszer közlekedik, és megálló nélkül a forgalomtól függően 45-50 perc alatt jut el a főpályaudvarra. Az AE vonal részletes menetrendje a következő weboldalon található: pid.cz/AE.

A busz csak az 1-es terminál előtt áll meg, ahonnan a 2-es terminál 5 perc alatt elérhető gyalogosan.

Az AE útvonalon 4 eurós külön tarifa érvényes, és a szokásos prágai tömegközlekedési jegyek nem használhatók. Jegyet az 1-es és 2-es terminálok érkezési csarnokában lévő "DPP" információs standnál vagy a sofőrnél lehet vásárolni. A fizetés készpénzzel vagy kártyával történhet.

 • Utazási idő az állomásig - 45-50 perc.
 • Viteldíj 4 eur
 • Gyakoriság - 20 perc

Regiojet a Florenc buszpályaudvarra

A Regiojet távolsági buszok közvetlen összeköttetést biztosítanak a firenzei főpályaudvarral.

Jegyek vásárolhatók a repülőtér - Florenc útvonalra, de a repülőtérről Firenzében átszállással a Regiojet más célállomásokra (Brno, Jihlava, Bécs stb.) is.

A buszok óránként egyszer indulnak a repülőtérről 7:30 és 19:30 között, és az út Firenzéig körülbelül 50 percig tart.

A jegy 100 koronába kerül, és csak online vásárolható meg a regiojet.cz oldalon. A buszmegálló a Courtyard Marriott szálloda előtt található, körülbelül 100 méterre a termináloktól.

Éjszakai buszok

Prágában speciális éjszakai busz- és villamosjáratok közlekednek körülbelül 23:45 és 5:00 között. A metró éjszaka nem közlekedik.

A jegyárak megegyeznek a nappali közlekedés áraival.

A repülőtérre két éjszakai buszjárat közlekedik.

 • 910-es járat - a központba (Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Pankrác) közlekedik 30 perces gyakorisággal. Az út a város központi részébe körülbelül 45 percig tart.
 • 907-es járat - a központba (Köztársaság tér, Múzeum, Főpályaudvar) 30 percenként közlekedik (a járatok fele a főpályaudvaron végződik). Az út a város központi részébe körülbelül 50 percet vesz igénybe.

Taxi

A taxi a leggyorsabb közvetlen közlekedési eszköz a városközpontba, és különösen éjszaka a legkedvezőbb megoldás. Prága éjszaka is nagyon biztonságos város, azonban a repülőtérre tartó éjszakai tömegközlekedés hosszadalmas.

A repülőtérre a hivatalos taxiüzemeltető az UBER. Az ár így előre ismert, és a sofőrök részéről nem fordulhat elő tisztességtelenség.

A taxit az UBER mobilalkalmazáson keresztül vagy az érkezési csarnokban (poggyászfelvételi terület) található automatánál lehet hívni.

A városközpontba való utazás az úti céltól és a napszaktól függően változik. Minél nagyobb a kereslet a taxik iránt, annál magasabb az ár.

A szokásos ár a városközpontba a repülőtérről 500 korona.

Regiojet Karlovy Varyba

A Regiojet Prága - Karlovy Vary közvetlen távolsági buszjárata is megáll a repülőtéren. A megálló a Courtyard Marriott szálloda előtt található, körülbelül 100 méterre a termináloktól.

A repülőtérről a buszok reggel 8:00 és este 20:00 óra között óránként egyszer indulnak, és az út Karlovy Varyba kevesebb mint 2 órát vesz igénybe.

A jegy 189 koronába kerül, és csak online vásárolható meg a regiojet.cz oldalon.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.