Megközelítés a repülőtérről Milánó Bergamo

Bergamo

A bergamói repülőtérre csak buszjáratokkal lehet eljutni, Milánóba nagy buszokkal, Bergamóba pedig egy városi busszal. A repülőtérre nincs vonatjárat.

Busz Milánó belvárosába

A repülőtérről legalább félóránként közvetlen buszok indulnak a Milano Centrale vasútállomásra, amelyek minden utas számára kiszolgálják az érkezőket. Több fuvarozó közül lehet választani, amelyek közül a legnagyobb a Terravision.

A jegyárak minden fuvarozó esetében azonosak, és online vásárolva a legolcsóbbak: 10 eur egy útra, 18 eur egy retúrjegy.

  • Utazási idő Milano Centrale-ig: 60 perc
  • Menetgyakoriság: 5-15 perc
  • Viteldíjak: 10 eur egy útra / 18 eur oda-vissza

Jegyet vásárolni - Terravision.com

Ha nem online vásárolja meg a jegyét, a felszállás előtt vásárolja meg a sofőrtől. Kerülje el az érkezési csarnokban lévő kioszkban történő jegyvásárlást, mert így egy adott társasághoz kötődik, és lemarad egy esetleges gyorsabb utazásról egy másik társaság korábbi buszán. A jegyek ára mindhárom társaságnál azonos. A repülőtérre vezető úton aztán közvetlenül a főpályaudvar (Piazza Luigi di Savoia) melletti buszmegállókban lehet jegyet venni egy árustól.

A többi busztársaság a Flixbus vagy az Autostradale.

Utolsó buszok a repülőtérről 0:40
Terravision
1:00
Flixbus
1:10
Terravision
1:30
Autostradale
1:40
Flixbus
1:50
Terravision
Első buszok a repülőtérre 3:30
Terravision
3:50
Flixbus
4:00
Terravision
4:10
Autostradale
4:20
Flixbus
4:30
Terravision

Busz Bergamóba

Az 1-es busz 20 percenként közlekedik Bergamo központjába, a vasútállomásra vagy a Città Alta történelmi központjába. A menetrendet a következő weboldalon találja: atb.bergamo.it.

A jegyek megvásárolhatók közvetlenül a buszmegállóban vagy a buszon belüli automatákból. A jegyek megvásárolhatók az ATB Mobile alkalmazáson keresztül is. A viteldíj a következőképpen alakul, 3 zónára kell jegyet váltani:

  • 90 percig 3 eurót kell fizetni,
  • 24 órára 8,50 eurót kell fizetni,
  • 72 órára 14,50 eurót kell fizetni.

A jegyet a felszállás után csak az első utazáskor kell megjelölni, utána már nem jelölik, és a kötélpályákon is érvényes.

Az 1-es buszjárat az 1-es számú megállóból indul, közvetlenül az érkezési csarnok előtt. A repülőtérről minden járat a pályaudvarra és Città Alta központjába közlekedik.

A repülőtérre való utazáskor azonban kérjük, hogy figyelmesen ellenőrizze a buszok jelzéseit. Csak az 1-es vonal járatai érkeznek a repülőtérre, az 1A, 1B és 1C járatok nem. A menetrendben a repülőtérre közlekedő összes járatot egy kis repülőgép-piktogrammal jelölik.

Busz a Garda-tóhoz

A leggyorsabb és legolcsóbb kapcsolatot a Garda-tóhoz, pontosabban Peschiera del Garda városába a Flixbus buszok biztosítják. Az egyirányú jegy 13 eurótól kezdődik, az út 65 percig tart, de a buszok egyelőre csak naponta háromszor közlekednek.

Sűrűbb összeköttetést biztosítanak a Trenitalia vonatai, amelyek óránként indulnak Bergamo központjából. A Garda-tó felé menet egyszer szállj át, és az út másfél órát vesz igénybe, a reptérről az állomásra tartó buszút hozzáadása után számolj körülbelül 2 és negyed óra vezetéssel. A legolcsóbb menettérti jegyek Bergamóból 18,40 euróba kerülnek.

A Malpensa repülőtérre

A bergamói repülőtérről a Malpensa repülőtérre (az 1-es és a 2-es terminálra egyaránt) történő transzfer kevesebb mint 2 óra alatt megoldható. A repülőterek között ugyanis közvetlen Flixbus buszjárat közlekedik, egy irányba 20 eur-ért. Ez azonban naponta csak 6-8 alkalommal indul a 3-as peronról.

Sűrűbb járat közlekedik Milánó központján keresztül, ha a központi pályaudvarig busszal utazunk, és átszállunk a félóránként közlekedő Malpensa Expressre. A Bergamóból Milánó központjába tartó buszért 8 eurót, a Milánóból Malpensa felé tartó vonatért pedig 13 eurót kell fizetni. A teljes menetidő körülbelül 150 perc. Az állomáson át lehet szállni az olcsóbb, nagyon forgalmas buszokra is (10 eur), de ezek lassabban közlekednek, így a teljes menetidő kb. 3 óra lesz.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.