Megközelítés a repülőtérről Koppenhága

Copenhagen

Ha közvetlenül a történelmi belvárosba (Nyhavn és Christianshavn) szeretne eljutni, a leggyorsabb metró az, amelyik éjjel-nappal közlekedik. Ha a központi pályaudvarra vagy egyenesen a Kis Hableányhoz utazik, használja a menetrend szerinti vonatokat, amelyek az Öresund hídon át a svédországi Malmőbe is közlekednek.

A városban való közlekedéssel kapcsolatos részletes információkért lásd a Koppenhága-kalauzunkat.

Szállodák megtekintése Koppenhága központjában

A járatokat buszjárat egészíti ki, amely közvetlen útvonalat kínál például a Nørrebro kerületbe. Hogyan lehet a legkönnyebben eljutni a koppenhágai repülőtérre?

A közlekedés típusa Utazási idő (Nørreport) Gyakoriság Ár
M2 metró 15 perc 4-6 perc 30 dkk
Vonat 17 perc 4-20 perc 30 dkk
5C busz 40 perc 8-20 perc 30 dkk

A koppenhágai utazás megtervezéséhez három fő keresőmotor használható, amelyek mindegyike megtalálja a teljes összeköttetéseket (metró, vonat, busz és hajó), és ugyanazon az alapon működik.

 • dinoffentligetransport.dk - A koppenhágai tömegközlekedés-szervező honlapja
 • rejseplanen.dk - Közlekedéstervezés egész Dániában, beleértve a koppenhágai tömegközlekedést is.
 • dsb.dk - A Dán Vasutak honlapja, amely szintén megtalálja a koppenhágai tömegközlekedési kapcsolatokat.

A koppenhágai repülőtér a keresőmotorokban "CPH Lufthavn" néven ismert.

Minden közlekedési mód megáll az egységes központi érkezési csarnok előtt.

Koppenhága jegyek - árak és vásárlás helye

A jegyek integráltak és minden közlekedési módra érvényesek, az ár a zónák számától függ. A repülőtér a 4. zónában, Koppenhága központja az 1. zónában található.

A jegyek érvényesek a metróra, a buszokra, a sárga kompokra és az összes Koppenhága környékén közlekedő vonatra (S-tog, regionális Re és távolsági IC és ICL).

A 0-15 éves gyermekek félárat fizetnek.

Az aktuális árlista a tömegközlekedés honlapján található: dinoffentligetransport.dk/en/prices-and-zones/prices.

 • 90 perc az 1-4. zónában (tetszőleges számú átszállással) - 30 dkk
 • 24 óra - 80 dkk
 • 48 óra - 150 dkk
 • 72 óra - 200 dkk
 • 60 perc 2 zónára (hasznos például a repülőtér környéki szállodákba történő utazáshoz) - - 24 dkk

Az egy- és többnapos bérleteket CityPass Smallnak hívják, és az 1-4. zónára, azaz egész Koppenhága területére, beleértve a repülőteret is, érvényesek.

Ha többet utazik majd Dániában, érdemes lehet 80 dkk-ért Rejsekort kedvezményes kártyát vásárolni, amely révén olcsóbban juthat intercity jegyekhez. Rövid koppenhágai turistautakra azonban nem érdemes.

Hol lehet jegyet vásárolni?

A koppenhágai jegyeket az érkezési csarnok nyilvános területén lehet megvásárolni. Olyan sok automata van, hogy nem lehet eltéveszteni őket.

A tömegközlekedési jegyeket a fő érkezési csarnokban található piros DSB automatákból vagy a metróállomáson található szögletes szürke automatákból vásárolhatja meg. A kisebb szürke automaták a Rejsekort kártyák kiadására szolgálnak.

Bár a DSB az állami tulajdonban lévő Dán Vasúttársaság, az automatáik a koppenhágai tömegközlekedésre, így a metróra és a buszokra is kiadják a szokásos jegyeket.

Kényelmesebb módja a jegyvásárlásnak a DOT mobilalkalmazáson keresztül: dinoffentligetransport.dk/dot-tickets-app. A jegyet az alkalmazáson egy gombnyomással aktiválhatja, és a felszálláskor sehol sem töltődik fel. Csak mutassa meg bármelyik ellenőrnek.

Metro M2

Koppenhága legforgalmasabb metrója az M2-es (sárga vonal ), amely a repülőtéri terminál végéből indul, figyeld a táblákat. Az automatából vásárolt jegyet sehol nem jelölöd meg - az a vásárlástól érvényes.

A metró a legjobb megoldás a történelmi belvárosba való eljutáshoz, ahol a Christianshavn, Kongens Nytorv (kijárat a Nyhavn felé) megállóknál áll meg.

 • Utazási idő Nørreport- repülőtér: 17 perc
 • Viteldíjak: A repülőjegyek ára: 1.000 Ft: 30 dkk
 • Menetgyakoriság: 4-6 perc (éjszaka 20 perc).

Az M2 metróvonal a nap 24 órájában közlekedik, éjszakai szünet nélkül.

A metrószerelvények panorámás kilátást nyújtanak a vonalra, mivel automaták, és a vezető helyett az első ablaknál ülések vannak az utasok számára. A város peremén a metró a felszínen, a belvárosban a föld alatt közlekedik.

Vonat Koppenhága belvárosába

A leggyorsabb összeköttetés Koppenhága "København H" főpályaudvarával vagy a Kis hableány szoborhoz legközelebb eső Østerport állomással a menetrend szerinti vonatokkal lehetséges.

 • Utazási idő Nørreportba: 17 perc
 • Viteldíjak: - Az útvonalon át a városba vezető útvonalon: 30 dkk
 • Gyakoriság: 5-20 perc
 • Utolsó vonat a repülőtérről: 23:53
 • Első vonat Koppenhága H felől: 3:47

A jegyet az automatából sehol ne jelöld meg, az a kinyomtatásától érvényes. A jegyet is csak akkor mutasd meg az alkalmazásban, ha a kalauz kérdezi.

A CPH Lufthavn állomás az érkezési terminál földalatti részében található. A 2-es vágányt használva juthat el Koppenhága központjába.

5C busz

Az 5C buszvonal a leglassabb járat. Azonban hasznos lehet, ha átszállás nélkül, közvetlenül, közvetlenül eljuthatunk vele a belváros vagy Nørrebro kerület egyes részeire.

A repülőtérről minden járat a városközpontba és Nørrebroba közlekedik, a központból kifelé csak minden második járat megy a repülőtérre. A "Sundbyvester Plads" jelzésű buszok nem mennek a repülőtérre.

 • Utazási idő Nørreport-repülőtér: 40 perc
 • Viteldíjak: A repülőjegyek árai 30 dkk
 • Gyakoriság: 5-10 perc (éjszaka 30 perc).

Az 5C busz a nap 24 órájában közlekedik.

A jegyet nem kell megjelölni, a jegy az automatában való kinyomtatásától érvényes. A felszállás minden ajtónál lehetséges, és ha szükséges, csak a jegyet kell felmutatni a jegyellenőrnek, a sofőrt nem érdekli.

A buszmegálló az érkezési csarnoktól jobbra van, a kijárat közvetlenül a metróállomáshoz vezető mozgólépcsők alatt.

A repülőtérre a 35-ös és 36-os buszjáratok is közlekednek, de ezek csak a környező városrészekbe mennek, és csak akkor használjuk őket, ha a repülőtér közelében szállunk meg.

Vonat Svédországba

A koppenhágai repülőtér a Dániát és Svédországot a tengeren túl összekötő Öresund-híd mellett található. Az útvonalon óránként többször közlekednek az Øresundståg vonatok, amelyek Malmöből átszállás nélkül vagy egy átszállással egész Svédországba közlekednek.

A metróállomás közvetlenül az egyetlen érkezési csarnokban található. A Svédországba való utazáshoz az 1-es vágányt használja.

 • Utazási idő Malmö C felé: 25-30 perc.
 • Viteldíjak: 1.000 Ft: 135 sek
 • Menetgyakoriság: 10-20 perc

A vonatok a nap 24 órájában közlekednek a Malmőbe vezető útvonalon.

A legolcsóbb jegyet 135 sekért a svéd zászlóval jelzett Skånetrafiken-automatánál vásárolhatja meg. Ugyanezekre a vonatokra a piros DSB automatáknál is lehet jegyet venni, de magasabb áron, 96 dkk-ért.

Dániába közlekedő távolsági vonatok és buszok

Közvetlenül a repülőtérről átszállás nélkül is eljuthatunk más dán városokba, és egyetlen átszállással a koppenhágai H pályaudvaron korlátlanul lehet csatlakozni az egész országba.

Dániába a 2-es vágányon, az érkezési terminálban található földalatti vasútállomáson juthat el.

Alternatívaként a Flixbus távolsági buszai közvetlenül a repülőtéren állnak meg. A buszmegálló kb. 150 méterrel arrébb található az 5C buszmegálló mögött Koppenhága belvárosába.

A buszok és a vonatok árai hasonlóak, ha előre megvásárolja, de ha az utolsó pillanatban tervez, a buszok általában jelentősen olcsóbbak.

 • Jegyek vásárlása a flixbus.com oldalon (buszok)
 • jegyek vásárlása a dsb.dk oldalon (vonatok)

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.