Nyhavn

Nyhavn

A régi Nyhavn kikötő Koppenhága legfontosabb központja a helyiek és a turisták számára egyaránt. Itt festői, színes házak találhatók, amelyek a fennmaradt tervek alapján a történelmi épületek másolatai, éttermek, bárok és kávézók tucatjaival.

Mindenképpen fedezd fel a helyet, de ha kávézni szeretnél, irány a Nyhavnon kívüli utcák, vagy ideális esetben a Királyi Színház mögötti tengerparti végállomás.

Koppenhága központjában található szállodák árainak megtekintése

A kikötő nappal és éjszaka egyaránt elbűvölő.

Hans C. Andersen

Nyhavnban két olyan címmel is találkozhatsz, amely Dánia egyik legfontosabb személyiségéhez, Hans Christian Andersen íróhoz köthető. 1848 és 1865 között a Nyhavn 67. szám alatt lakott, ahol egy kis emléktábla állít emléket neki.

A Nyhavn 18. szám alatt 1871 és 1875 között lakott, ahol ma egy kis ajándékbolt van Andersennek szentelve.

Hajómúzeum

A Nyhavn-csatorna déli részén, a híd és a Kongens Torv tér között 5 történelmi hajó áll, főként a 19. és 20. századból, amelyekről a Dán Nemzeti Múzeum gondoskodik. Sétáljon végig a sétányon, és nézze meg közelről ezeket a hajókat és a róluk szóló ismeretterjesztő leírásokat. A belépés díjtalan, és a sétány a nap 24 órájában nyitva van.

További információkért látogasson el a múzeum hivatalos weboldalára.

Szálláshelyek Nyhavnban

Ha az a fajta turista vagy, aki szeret a leghíresebb helyszíneken, az események kellős közepén megszállni, akkor irány a koppenhágai Nyhavn. Az elhelyezkedésért azonban felárat kell fizetnie, így magasabb árakra számíthat, mint a város más részein. A következő szállodákat ajánljuk közvetlenül a Nyhavnban:

  • Hotel Bethel - egy klasszikus 3*-os, tisztességes árakkal, 128 eurótól éjszakánként 2 főre és jó értékeléssel.
  • 71 Nyhavn Hotel - kényeztesse magát a luxussal, és szálljon meg egy elegáns 5*-os szállodában, közvetlenül a Nyhavn tenger felőli torkolatánál.

A kikötő története

A Nyhavn kikötő a 17. században épült V. Keresztény király kezdeményezésére, és a főkikötő és a központi Kongens Nytorv tér közötti összeköttetésként szolgált, megkönnyítve az apró áruk közvetlen beáramlását a központba.

A hajók méretének növekedésével a Nyhavn fokozatosan elvesztette jelentőségét, és a második világháborúra a hely végleges lerombolása és elhagyása befejeződött. Az 1970-es években azonban a sétány mentén álló összes házat teljesen helyreállították és felújították 18-19. századi kinézetükre.

Hajós körutazások

A Nyhavnról 90 dkk és 100 dkk közötti áron egyórás szervezett hajókirándulásokra lehet menni, a sétahajózások általában 60 percig tartanak, és a történelmi belvároson belül az egész koppenhágai kikötőt bejárják.

Számos társaság szervez itt sétahajózást, csak gyere a rakpartra, és válassz egyet.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.