Transzfer a repülőtéren Koppenhága

Copenhagen

A koppenhágai repülőtér egy épületből áll, amely 2 terminálra oszlik. Az érkezési csarnok mindkét terminál közös, és egyetlen kijárat nyílik a metró, a busz és a vonatok felé.

Szállások a koppenhágai repülőtér közelében

A terminálok a 2-es és 3-as számozásúak, és korábban volt egy "Go" terminál a fapados légitársaságok számára, amely már nem üzemel. A terminálok megkülönböztetését check-in pultok szolgálják.

Ha feladott poggyásszal utazik, vagy fizikai, papír alapú beszállókártyára van szüksége, kövesse a repülőtér bejáratánál lévő indulási táblát vagy a következő kulcsot:

  • 2.terminál - minden légitársaság, kivéve a 3. terminálon történő becsekkolásnál.
  • 3.terminál - SAS, Air Baltic, Alsie Express, DAT - Danish Air Transport, Icelandair, TAP Air Portugal, Wideroe.

A könnyebb tájékozódás érdekében tekintse meg a repülőtér honlapján található termináltérképet.

Biztonsági ellenőrzések

Ha csak kézipoggyásszal utazik, és van nyomtatott vagy mobiltelefonon lévő beszállókártyája, bármelyik terminálon elindulhat a biztonsági ellenőrzés felé. Mindkettő az összes kapuval közös tranzitterületre vezet.

A változó táblák segítségével tájékozódjon az egyes biztonsági ellenőrzőpontoknál várható várakozási időkről. Ha a várakozási idő több mint 10 perccel rövidebb a távolabbi ellenőrzőpontnál, akkor érdemes a másik terminálra menni.

A koppenhágai repülőtér hírhedt a hirtelen nagyon hosszú várakozási időkről a biztonsági ellenőrzéseknél.

Különösen a reggeli csúcsforgalomban (5:30 és 7:00 között) a sor akár 45 perc is lehet. A repülőtér nem engedi meg, hogy minden utas számára felárat fizessünk a gyors átvizsgálásért, ezért mindig legalább 2 órával az indulás előtt érkezzünk meg.

Tranzit zóna

A biztonsági ellenőrzés mögötti terület mindkét terminálon közös, és több részre van osztva. A kapukat az A, B, C, D, E, F betűkkel jelölik.

A nem schengeni országokba történő indulás mindig a C15-C40, D101-D104 vagy F101-F105 kapukon keresztül történik, amelyekhez az útlevélellenőrzésen keresztül lehet eljutni. Időnként több mint 30 perces sorok alakulhatnak ki.

Ha nem schengeni országba repül, a biztonság kedvéért 2,5 órával az indulás előtt legyen a repülőtéren.

A konkrét indulási kapunevek Koppenhágában kb. 45-65 perccel az indulás előtt jelennek meg. Addig kénytelen vagy a központi területen tölteni az idődet, ahol üzletek, éttermek és minimális ülőhely van.

Transzfer a járatok között

A koppenhágai repülőtér nagyon egyszerű repülőtér a transzferek tekintetében. Nem kell különböző terminálokkal bajlódnia, ha átszáll, minden kapu egy közös területen található.

A távolságok nem nagyok, de a repülőtéren nincsenek mozgójárdák (travelatorok), így a terminál egyik végéből a másikba 15 percet kell gyalogolni.

Az átszállási idő mindig a jegyeden szereplő idő, ha egy foglalással utazol. Koppenhágában általában körülbelül 30 perc alatt lehet átszállni.

Háromféle átszállási mód létezik:

  • Schengen -> Schengen: nem kell átmennie semmilyen ellenőrzésen. A repülőgépből közvetlenül az indulási területre lépsz ki, ahol csak meg kell keresned a csatlakozó járat kapu számát a táblán.
  • Schengen -> Nem-Schengen: csak az útlevélellenőrzésen kell átmenni. A repülőgépből ismét közvetlenül az indulási területre lép ki, a csatlakozó járatot a C, D vagy F kapunál várja.
  • Non-Schengen -> bármilyen járat: függetlenül attól, hogy hová utazik tovább, mindig át kell mennie egy speciális tranzit biztonsági ellenőrzésen, ahol nem túl hosszú a sor. Az útlevélellenőrzésen is minden esetben átmész.

A járatok közötti átszállással kapcsolatos hivatalos információk, kérdések és válaszok a repülőtér honlapján találhatók.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.