Transzfer a repülőtéren Amszterdam

Amszterdam

A repülőtér egyetlen hatalmas épületből áll, amely az 1-es, 2-es és 3-as csarnokra oszlik.

Olcsó szállodák az amszterdami repülőtér közelében

Az épület bejáratánál lévő indulási táblákon ellenőrizze a csarnok számát, majd menjen fel az első emeletre, ahol a check-in pultok és a biztonsági szolgálat is található.

Az egyes check-in csarnokok légitársaságok szerint vannak felosztva.

  • 1-es csarnok - Air France, Austrian Airlines, KLM (európai járatok), LOT, Lufthansa, SAS, Swiss, TAP Portugal, Transavia, Vueling, SAS, Swiss, TAP Portugal, Transavia, Vueling.
  • 2-es csarnok - China Southern, Delta, KLM (Európán kívüli járatok + Egyesült Királyság).
  • 3-as csarnok - Aer Lingus, AeroMexico, Air Baltic, Air Canada, American Airlines, British Airways, China Airlines, Corendon, easyJet, Emirates, Etihad Airways, Eurowings, Qatar Airways, Ryanair, Singapore Airlines, Surinam Airways, TUI, Turkish Airlines, United.

A földszinten az érkezők, a föld alatt pedig a vasútállomás található.

A schengeni és nem schengeni járatok közötti szétválasztás a biztonsági ellenőrzés után történik.

A járatok közötti átszállás

Bár a repülőtér nagy, egyetlen nagy terminállal rendelkezik. Így viszonylag könnyű a tájékozódás, és még ha első alkalommal véletlenül eltévesztjük is a helyes irányt, nem kell bonyolult átszállásokat végrehajtani más terminálokhoz.

A tranzitzónában a szekciókat a B-től H-ig és M-ig terjedő betűkkel osztják fel. Az indulási táblán már a repülőgépből kiszállva megtudhatja, melyik kapunál indul a csatlakozó járata, és kövesse az egyértelmű táblákat, amelyek percekben kifejezik, milyen messze van az egyes szekcióktól.

A repülőtér hivatalos honlapján egyértelmű átszállási információk találhatók: www.schiphol.nl/en/transfers.

A schengeni térségen belüli járatról a schengeni térségen kívülre közlekedő járatra való átszálláskor át kell mennie az útlevélvizsgálaton. Az európai útlevelek esetében használja a sokkal gyorsabb automata kapukat. A schengeni térségen kívüli átszálláskor nincs biztonsági ellenőrzés.

Másrészt, ha a schengeni térségen kívülről érkezik, mindig átmegy a biztonsági és útlevél-ellenőrzésen.

Csak ugyanazon a jegyen belül kell átszállnia, amennyit a légitársaság elad Önnek. Amszterdamban általában 35 perc alatt juthatsz át a repülőgépről a gépre.

Hosszabb átszállás esetén (5 óra vagy annál hosszabb) tegyen egy kitérőt Amszterdam belvárosába. Vonattal 15 perc alatt itt vagy, lásd a Közlekedés fejezetet.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.