Megközelítés a repülőtérről Amszterdam

Amszterdam

A Schiphol repülőtérre Hollandia egész területéről vasúton lehet eljutni, de számos buszjárat is közlekedik Amszterdam központjába és külvárosaiba. Amszterdam Európa egyik legkönnyebben megközelíthető repülőtere.

Olcsó szállodák Amszterdam belvárosában

Vonat vagy busz?

A vonat a leggyorsabb megoldás, ha a repülőtérről Amszterdam központjába (Centraal Station) és a város déli részébe (Zuid) szeretne eljutni. Egyszeri utazás esetén ez a legolcsóbb közlekedési mód is, az online vásárolt jegy ára 4,90 eur.

A 369-es busz a legolcsóbb, mivel ez az egyetlen repülőtéri járat, amelyet a GVB üzemeltet. A GVB villamosokra, metrókra és buszokra Amszterdamon belül 24 órás jegyet 9 eur-ért, 60 perces átszállásra pedig 3,40 eur-ért lehet váltani.

A 397-es busszal gyorsan eljuthat a "Museumsplein" múzeumi negyedbe. A 90 perces transzferjegy ára 6,50 eur.

Úti cél Utazási idő Ár Gyakoriság
Vonat Centraal, Sloterdijk, Zuid 17 perc 4,90 eur 4-10 perc
397-es busz Museumsplein, Elandsgracht 38 perc 6,50 eur 5-8 perc
369-es busz Sloterdijk 37 perc 3,40 eur 8-10 perc
300-as busz Bijlmer Arena, Haarlem 30 perc 6,50 eur 8-10 perc

Vonat (Amszterdam)

Az állomás közvetlenül a terminál alatt található, még az érkezési csarnokból sem kell kimenned, csak a mozgólépcsőn kell lemenned a peronra.

A csatlakozás nagyon gyakori (kb. 4-10 percenként egyszer). A repülőtérről 15 perc alatt eljuthatsz a Centraal pályaudvarra.

Vonatjegyek

Vásárolja meg jegyét a metróállomás bejárata előtt található sárga automatákból, és a peronra való belépés előtt jelölje meg érintésmentesen a fordulókapuknál. A papírjegy kinyomtatása a helyszínen 4,90 euró + 1 euróba kerül.

Az Amsterdam Zuid déli pályaudvarra szóló jegy ára 3,30 eur.

Kényelmesebb, ha online vásárol jegyet a holland vasút ns.nl weboldalán vagy a mobilalkalmazáson (lásd ns.nl/ns-app), ahol a papíralapú jegyért fizetendő 1 eurós díjat elengedik.

A jegy bármelyik naptári napon bármelyik vonatra felhasználható, beleértve a repülőtér és Amszterdam közötti összes távolsági vonatot is.

A vonatokon a 24 órás (2 és 3 napos) tömegközlekedési "Amsterdam Travel Ticket" (lásd: ns.nl/amsterdam-travel-ticket) 18 euróért (vagy 24 euróért 2 napos és 30 euróért 3 napos).

Nem használható azonban a 9 eurós 24 órás jegy, amely csak a GVB közlekedési vállalaton belüli villamos-, metró- és buszközlekedésre érvényes. Ezek csak a 369-es buszra érvényesek (lásd az alábbi infókat).

 • Utazási idő Centraal - 14-17 perc
 • Gyakoriság - 4-10 perc
 • Viteldíj - 4 ,90 eur a Centraal állomáson, 3,30 eur a Zuid állomáson.
 • Első járatok a Centraal pályaudvarról - 3:46, 4:46, 5:15, 5:31
 • Első járatok a Zuid pályaudvarról - 5:37, 6:11
 • Utolsó járatok a repülőtérről - 0:32, 1:11, 2:03

397-es gyorsbusz

A Van Gogh Múzeum vagy a Rijksmuseum mellett közlekedő 397-es amszterdami repülőtéri expresszbusszal (a fuvarozó honlapja: Connexxion.nl) kényelmesen, átszállás nélkül juthat el a történelmi belvárosba.

Útközben azonban több helyen is megáll. A részletes útvonal az alábbi térképen látható.

Az egy útra szóló jegy 6,50 euróba kerül, és 90 percig érvényes, beleértve a villamosokra, metróra és más amszterdami buszokra való átszállást is.

A jegyet többféle módon lehet megvásárolni:

 • Online a weboldalon terravision.com
 • Saját érintésmentes kártyával a buszon lévő leolvasóhoz csatlakoztatva (minden fel- és leszálláskor).
 • A terminál előtti jegypénztárban (csak kártyás fizetés).

A Terravision weboldalán csak két célállomás közül lehet választani a központban: "Leidseplein" és "Museumsplein", de az útvonal bármelyik megállójában le/fel lehet szállni: az ár mindig ugyanaz. Hasonlóképpen, bármelyik csatlakozást igénybe veheti, nem csak azt, amelyik a jegyen szerepel.

A 397-es vonalon a 18 eurós 24 órás "Amszterdami utazási jegy" is használható (vagy a 2 és 3 napos jegyek), de nem lehet használni a GVB közlekedési vállalat 9 eurós 24 órás jegyét. A busz a B15-19-es peronokról indul.

A 397-es vonal a nap 24 órájában közlekedik, de éjszaka N97-es vonalként van jelölve.

 • Utazási idő Museumsplein - 38 perc
 • Gyakoriság - 5-8 perc (éjszaka 60 perc)
 • Viteldíj - 6,50 eur
 • Első és utolsó csatlakozás - a vonal 24 órán át közlekedik.
 • Menetrend: connexxion.nl/amsterdam-airport-express

369-es busz

Alegolcsóbban a 369-es busszal juthat el a Sloterdijk megállóig, ahol átszállhat a központ felé tartó villamosra.

Erre a buszra a jegy 3,40 eur-ba kerül (60 perces átszállással), és a 397-es vonattal vagy busszal ellentétben itt 9 eur-ért 24 órás GVB-jegyet is használhatsz. Ezen kívül 48 órás jegyet 15 eur-ért vagy 72 órás jegyet 21 eur-ért vásárolhatunk.

Ezek a jegyek a GVB összes kék és fehér városi buszán, villamosán és metróján érvényesek. Nem érvényesek a nem GVB vonatokon és buszokon.

A GVB-re a repülőtéren nem lehet jegyet vásárolni egyetlen jegyautomatából sem, csak a mobilalkalmazáson keresztül. A 60 perces viteldíjat a buszon belül saját érintésmentes kártyájával is fizetheti, ha azt a fel- és leszálláskor az olvasóhoz csatlakoztatja.

Amszterdamban az érintés nélküli fizetésre nincs napi korlát, így ha a 9 eurós 24 órás viteldíjat szeretné igénybe venni, akkor csak a GVB mobilalkalmazáson keresztül kell vásárolnia.

A 369-es busszal a Sloterdijk pályaudvarra alig 40 perc alatt juthatsz el, ahol átszállhatsz a 19-es villamosra, amellyel további 30 perc alatt a városközpontba juthatsz, vagy hosszabb metróútra.

 • Utazási idő Sloterdijkig - 37 perc
 • Menetgyakoriság - 8-10 perc
 • Viteldíj - 3,40 eur
 • Első csatlakozás a Sloterdijk pályaudvarról - 4:40 (hétvégén és ünnepnapokon 4:45).
 • Utolsó járat a repülőtérről - 0:47
 • Menetrend: reisinfo.gvb.nl/369

341-es busz

A 341-es busz 15 percenként egyszer ugyanattól a megállótól, ahol a 397-es gyorsjárat is közlekedik, Amszterdam déli részén található Amsterdam Zuid pályaudvarra.

A vonalat a Connexion üzemelteti, ezért a GVB közlekedési vállalat olcsó jegyei itt sem használhatók.

A Zuid pályaudvarra történő utazás 6,50 euróba kerül (90 perc átszállással), tehát drágább, mint a vonatút.

300-as busz

A 300-as busz gyors összeköttetést biztosít a modern Amszterdam legdélebbi részébe, a Bijlmer ArenA állomás környékére, valamint Haarlembe.

Ugyanazok a jegyek érvényesek, mint a 397-es vonalra, azaz 6,50 eur-ért 90 percig, átszállási lehetőséggel villamosra, metróra és más buszokra Amszterdamban és Haarlemben.

A jegyet úgy vásárolja meg, hogy a saját kártyáját minden fel- és leszállási ponton vagy a megállóban lévő jegypénztárnál a busz belsejében lévő leolvasóhoz csatlakoztatja.

Helyi buszok

Amszterdam különböző részeire való eljutáshoz a 186-os, 187-es, 194-es és 310-es helyi buszokat is használhatja, amelyek több helyen is megállnak.

A 185-ös járat csak a repülőtér közelében lévő igazságügyi komplexumig közlekedik, míg a többi busz az Amszterdamon kívüli közeli településekre megy. Ezekre a buszokra 3,40 eurótól körülbelül 6,50 euróig lehet jegyet váltani a távolságtól és a fuvarozótól függően.

A környező településeken belüli vagy egyes megállóhelyekre közlekedő járatokat például a 9292.nl/en oldalon találja meg.

Kerékpárral

A kerékpározás rendkívül népszerű Hollandiában, és nemcsak Amszterdamot, hanem az egész országot átszövik külön kerékpárutak.

A jól láthatóan jelzett kerékpárutak még a repülőtérre is elviszik. Közvetlenül a terminál előtt több Donkey Republic kerékpármegosztó állomás is található.

Ezek használatához le kell tölteni a mobilalkalmazást. A 30 perces bringázás ára 1 euró, és kb. 45-60 perc alatt (14 km) sík úton el lehet jutni Amszterdam teljes központjába, lásd az útvonaltérképet.

Vonatok Rotterdamba, Hágába és egész Hollandiába

A repülőtéren található Hollandia egyik legforgalmasabb vasútállomása, ahonnan vonatok indulnak az ország minden részébe és a szomszédos országokba. Rotterdamba például kevesebb mint fél óra alatt, 14,50 eurós áron lehet vonattal eljutni, míg Den Haagba 40 perc alatt, 9,80 eurós áron.

A menetrendek a Holland Vasutak ns.nl weboldalán találhatók. A mobilalkalmazást is használhatja a jegyvásárláshoz.

Taxi, Uber, Bolt

A hivatalos taxiállomás jól láthatóan ki van jelölve, és közvetlenül a fő kijárat előtt található.

Az aktuális viteldíjak ki vannak függesztve, és a sofőrök szigorúan a taxióra szerint vezetnek. Kizárólag kártyával lehet fizetni, és az út Amszterdam központjába körülbelül 60 eurót kóstál.

Kerülje az áltaxi sofőrök ajánlatát, akik sárga táblákkal állnak és hangosan kiabálják, hogy "taxi".

Olcsóbb szolgáltatást nyújtanak az Uber vagy a Bolt mobilalkalmazások, amelyek 45 eurótól kínálnak fuvart a Centraal pályaudvarra.

A mobilalkalmazásokat használó autók helye körülbelül 200 méterre van a terminál főbejáratától a Sheraton Hotel mögött.

Keukenhofba

A repülőtérről közvetlen 858-as buszjárat indul a Keukenhof virágparkba. Kombinált menettérti buszjegyet, amely a parkba való belépést is tartalmazza, 25 euróért vásárolhatsz. Az út körülbelül 20 percet vesz igénybe.

A Keukenhof virágparkkal kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról tájékozódjon útikönyvünkben.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.