Wizz Air tájékoztató

Wizz Air - Airbus A320

A Wizz Air online és a repülőtéren történő utasfelvételt is kínál. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az első lehetőség ingyenes.

Online bejelentkezés

Minden utasnak be kell jelentkeznie. Az egész folyamat egyszerű, és legfeljebb néhány percet vesz igénybe.

A wizzair.com oldalon kattintson a menüben a Check-in menüpontra, jelentkezzen be, és töltse ki a szükséges adatokat. Ezután kap egy beszállókártyát, amelyet kinyomtathat, vagy elmenthet telefonjára vagy tabletjére. Fontos az olvasható QR-kód. Az egész folyamat még egyszerűbbé tehető a mobilalkalmazással(Google Play / App Store).

Az online check-in időben elérhető:

  • 24 órával az indulás előtt3 órával

Ha már befizette a helyválasztást, már 30 nappal az indulás előtt bejelentkezhet.

Még nincs szállodája? Szerezzen kedvezményt a booking.com oldalon

Egyes, az EU-n kívüli járatokra nem biztos, hogy lehetséges az online utasfelvétel, és a repülőtéri pultnál kell megjelennie. Az online bejelentkezést nem kínáló repülőterek legutóbb frissített listája:

  • Tirana
  • Zaragoza
  • Moszkva
  • Marrakesh
  • Agadir

Ebben az esetben a repülőtéri bejelentkezés ingyenes.

Bejelentkezés a repülőtéren

A repülőtéren akkor tud bejelentkezni, ha WIZZ Go vagy WIZZ Plus & Flex jegyet választott, vagy ha fizetett a repülőtéri check-in szolgáltatásért, amely utasonként 13 euróba kerül.

A repülőtéri pultok 2 órával az indulás előtt nyitnak és 40 perccel az indulás előtt zárnak. Egyes repülőtereken a pultok korábban, 1 órával az indulás előtt zárnak.

Mindig javasoljuk, hogy időben érkezzen meg a repülőtérre, mivel a Wizz Air több járatára is közös check-in van, és előfordulhat, hogy sorban állás esetén nem tud becsekkolni. Ez azokra is vonatkozik, akik online check-in-t használnak, és csak a feladott poggyászuk feladása miatt mennek ki a repülőtérre.

Ülőhely kiválasztása

Az online becsekkoláskor díj ellenében kiválaszthat egy adott ülőhelyet, de ha nem szeretne fizetni ezért a szolgáltatásért, akkor kihagyhatja, és ingyenesen kaphat egy véletlenszerűen kiválasztott ülőhelyet.

Vigyázz azonban, hogy a Wizz Air szándékosan többszemélyes csoportokat ültet le. Ha együtt szeretnél ülni, válassz és fizess a konkrét ülőhelyek kiválasztásáért, vagy vedd igénybe a Seating Together szolgáltatást, amely 10 eurót kóstál személyenként és járatonként.

Hagyermekkel utazol, a rendszer automatikusan egymás mellé ültet egy felnőttet és a gyermekeket. A gyermekeket 14 éves korig fogadják el.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.