Wizz Air késő és törölt járatok

Wizz Air - Airbus A320

Törölték vagy legalább 2 órát késik a Wizz Air járata? Akkor jogosult személyenként 600 euróig terjedő kártérítésre.

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól vagy egyszerűen és ingyenesen igényelheti a szakosodott ügynökségektől.

Kártérítés igénylése

A 261-es EK-rendelet szerinti kártérítés a Wizz Air által üzemeltetett valamennyi járatra vonatkozik.

Kivételt képez a külön erre a célra létrehozott, hivatalosan az Egyesült Arab Emírségekben székhellyel rendelkező Wizz Air Abu Dhabi egység. Ennek a légitársaságnak a járataira (jegykód: "5W") csak akkor vonatkozik a kártalanítás, ha az EU-n belüli repülőtérről indulnak.

A Wizz Air járatának késése

Ha az indulási repülőtéren legalább 2 órás késést tapasztal, a Wizz Air köteles a késés hosszával arányos ingyenes frissítőt biztosítani Önnek.

Ha az érkező repülőtéren a késés hossza 3 óra vagy annál hosszabb, akkor a két repülőtér közötti távolságtól függően 250 eurótól 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésre is jogosult.

Ön csak akkor jogosult pénzügyi kártérítésre, ha a Wizz Air hibás a késésért. További információért lásd: Kártérítés járatkésés esetén.

Távolság Késés Kártérítés
1 500 km-ig 3h+ 250 euró
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur
3 500 km felett 3h+ 300 eur
3 500 km felett 4h+ 600 euró

Törölt járat a Wizz Airrel

Ha a Wizz Air több mint 14 nappal az indulás előtt törli a járatát, jogosult az ingyenes időpont módosításra vagy az eredeti jegyár visszatérítésére.

Ha azonban járatát kevesebb mint 14 nappal az indulás előtt törlik, automatikusan jogosult 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésre is.

A kártérítés csak akkor jár, ha a légitársaság törli a járatot, és nem előre nem látható körülmények miatt.

Erről bővebben a Repülőjárat törlése esetén járó kártérítés című cikkben olvashat.

Hol igényelhet kártalanítást

A Wizz Air a wizzair.com/refunds-and-compensations oldalon külön kapcsolattartási űrlapot biztosít a kártalanítással kapcsolatban.

A légitársaságok azonban gyakran igyekeznek elkerülni a kártérítést, és az egész igénylést semmibe véve és hazudva elhúzni, ezért forduljon közvetlenül az ügynökséghez.

Akár 600 eurót is kaphat

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.