TAP Air Portugal késő és törölt járatok

TAP

Törölték vagy legalább 2 órát késett a TAP Air Portugal járata? Akkor jogosult személyenként 600 euróig terjedő kártérítésre.

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól vagy egyszerűen és ingyenesen igényelheti a szakosodott ügynökségektől.

Kártérítés igénylése

A 261-es EK-rendelet szerinti kártalanítás a TAP Air Portugal által üzemeltetett valamennyi járatra vonatkozik.

A TAP Air Portugal járatának késése

Ha az induláskor 2 órát vagy annál hosszabb késést tapasztal, a TAP Air Portugal köteles a késés hosszával arányos ingyenes frissítőt biztosítani Önnek.

Ha az érkező repülőtéren a késés hossza 3 óra vagy annál hosszabb, Ön a két repülőtér közötti távolságtól függően 250 eurótól 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésre is jogosult.

Ön csak akkor jogosult pénzügyi kártérítésre, ha a késésért a TAP Air Portugal a felelős. Erről bővebben a Repülés késése esetén járó kártérítés című cikkben olvashat.

Távolság Késés Kártérítés
1 500 km-ig 3h+ 250 eur - online jelentkezés
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 3h+ 300 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 4h+ 600 eur - online jelentkezés

Törölt járat a TAP Air Portugal járatán

Ha a TAP Air Portugal több mint 14 nappal az indulás előtt törli járatát, Ön jogosult az időpont ingyenes megváltoztatására vagy az eredeti jegyár visszatérítésére.

Ha azonban járatát kevesebb mint 14 nappal az indulás előtt törlik, automatikusan jogosult 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésre is.

A kártérítés csak akkor jár, ha a légitársaság törli a járatot, és nem előre nem látható körülmények miatt.

A kártalanítás igénylésének helye

A TAP Air Portugal a flytap.com/en-cn/manage-booking címen külön elérhetőséget biztosít a visszatérítés és kártérítés igénylésére.

A légitársaságok azonban gyakran igyekeznek elkerülni a kártérítést, és teljes követeléseket elhúzni azzal, hogy figyelmen kívül hagyják és hazudnak, ezért forduljon közvetlenül az ügynökséghez.

Akár 600 eurót is kaphat

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.