Azores Airlines késő és törölt járatok

Az Azores Airlines repülőgépe a Ponta Delgada repülőtéren

Az Azores Airlines járatát törölték vagy legalább 2 órát késett? Akkor jogosult személyenként 600 euróig terjedő kártérítésre.

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól vagy egyszerűen és ingyenesen igényelheti a szakosodott ügynökségektől.

Kártérítés igénylése

A 261. EK-rendelet szerinti kártalanítás az Azores Airlines által üzemeltetett valamennyi járatra vonatkozik, mivel a légitársaságot az EU tagállamában, Portugáliában jegyezték be.

Az Azores Airlines járatának késése

Ha az indulási kapunál legalább 2 órás késést tapasztal, az Azores Airlines köteles a késés hosszával arányos ingyenes frissítőket biztosítani Önnek.

Ha a késés hossza az érkezési repülőtéren 3 óra vagy annál hosszabb, Ön szintén jogosult 250 eurótól 600 euróig terjedő pénzügyi kompenzációra, a két repülőtér közötti távolságtól függően.

Ön csak akkor jogosult pénzügyi kártérítésre, ha a késés az Azores Airlines hibájából következett be. További információért lásd a Repülés késése esetén járó kártérítés című cikket.

Távolság Késés Kártérítés
Legfeljebb 1 500 km 3h+ 250 eur - online jelentkezés
1 500 és 3 500 km között 3h+ 400 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 3h+ 300 eur - online jelentkezés
3 500 km felett 4h+ 600 eur - online jelentkezés

Törölt járat az Azores Airlines járatával

Ha járatát az Azores Airlines több mint 14 nappal az indulás előtt törli, Ön jogosult az időpont ingyenes megváltoztatására vagy az eredeti jegyár visszatérítésére.

Ha azonban a járatát kevesebb mint 14 nappal az indulás előtt törlik, automatikusan jogosult 600 euróig terjedő pénzügyi kompenzációra is.

A kártérítés csak akkor jár, ha a légitársaság törli a járatot, és nem előre nem látható körülmények miatt.

A kártalanítás igénylésének helye

A kártérítést közvetlenül a légitársaságtól igényelheti a következő weboldalon megadott elérhetőségeken: azoresairlines.pt/contact-us/claim.

A légitársaságok azonban gyakran megpróbálják elkerülni a kártérítést, és az egész kártérítési igényt figyelmen kívül hagyva és hazudva elhúzni, ezért forduljon közvetlenül az ügynökséghez.

Akár 600 eurót is kaphat

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.