Rossio tér

Rossio

Közvetlenül a nyüzsgő Rossio téren, a Restauradores sugárút közelében, a város szívében egy közel 3 km hosszú vasúti alagút nyílik, amelynek végén található a Rossio központi pályaudvar, ahol a távolsági vonatok egy része végződik.

Foglaljon le kedvezményesen egy szállodát Lisszabon központjában

A csodálatos állomásépület

Maga az állomásépület egy építészeti gyöngyszem, és ha nem lenne rajta a visszafogott "Estacao Central" felirat, aligha gondolnánk, hogy ez egy működő vasúti épület.

Első pillantásra inkább egy kis palotának tűnik, és még a belső tér is művészi gyönyörködtetés a léleknek. A főpályaudvar épülete 1891-ből származik.

Az esztétikai szempontok mellett természetesen az állomásnak tisztán gyakorlati célja is van. Innen indulnak vonatok minden irányba, beleértve Portót is (bár az északi irányú járatok a folyóparton lévő Santa Apolónia állomásról indulnak).

Emellett a Restauradores elővárosi terület az egyik fő közlekedési csomópont, ahol két metróvonal és számos buszjárat keresztezi egymást.

Szálláshelyek a Rossio-n

Közlekedési szempontból a Rossio tér a szomszédos Restauradores és a Praça da Figueira térrel stratégiai fontosságú.

Ha a városközpontban szeretne élni, miközben Lisszabonból is ki szeretne merészkedni, akkor itt szálljon meg.

Közlekedés a Rossio

A Rossio tér környéke Lisszabon fő közlekedési csomópontja.

Rossio állomás

Restauradores állomás

Praça da Figueira állomás

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Lisszabon-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.