Bairro Alto

Bairro Alto

A városközpontban található furcsa és kissé szabad szellemű Bairro Alto negyed a fado zenei stílus fő központja.

Keressen romantikus szállodát Lisszabon központjában

Minden második bárban vagy kávézóban legalább egy énekes játszik esténként, és a melankolikus hangok visszhangoznak a szűk utcákon, így a jó bor és étel mellett igazi lisszaboni hangulatot árasztanak.

Napközben csend, éjszakánként nyüzsgés

A szűk, meredek utcákon napközben többé-kevésbé nyugodt élet zajlik, és tökéletes hely a sétálgatásra, valamint a tipikus régi Lisszabon nappali fotózására.

Napközben rengeteg utcát magadénak tudhatsz, és különösen reggelente egy lélekkel sem fogsz találkozni.

Sötétedés után azonban a Bairro Alto teljesen megváltoztatja az arcát.

A szűk utcák megtelnek éttermek, bárok és mindenféle klubok kihajtható asztalaival. Élő fado és más hagyományos portugál zene szól, és az éttermek késő éjszakáig nyitva tartanak.

Vacsorázni este 7 óra után menjen, amikor a legtöbb hely még csak most kezd kinyitni.

Hová menjünk Bairro Altóban?

Ez nem egy nagy környék, és fél óra alatt könnyedén bejárhatod az egészet. De hová menjünk a legjobb ételekért, fado zenéért vagy bárokért?

Olcsó bárok a Rua da Rosa-ban

A Rua da Rosa, különösen az északi vége, az olcsó diákbárok és klubok nagy számáról ismert, ahová szórakozásra, koktélokra és alternatív művészeti alkotásokra indulhatsz.

Élő fado előadások

Bairro Alto a portugál fado zenei stílus egyik központja.

A leghíresebb bár, ahol este 8 óra után élő előadásokat tartanak, a Tasca do Chico a Rua do Diário Notícias-on (google.com/maps). Bairro Altón belül azonban tucatnyi más, fado előadásokat kínáló helyszínnel is találkozhat.

Látogasson el a Manteigaria pékségbe

A helyiek szerint a Manteigaria pékség készíti a legjobb pastéis de nata-t, egy tipikus portugál édességet.

Az üzletet Bairro Alto déli részén, a tér közelében találja (google.com/maps), a Luís de Camőes tér közelében. Minden nap reggel 8:00 órától éjfélig tart nyitva.

Szállás Bairro Alto

Szereti az éjszakai életet és a szállás közelségét az éjszakai élet központjához? Akkor a Barrio Alto a legjobb környék az Ön számára Lisszabonban.

A Bairro Alto az 1. számú turistaövezet, ezért magasabb árakra számíthat.

Szállítás a Bairro Altóba

A kerület híres a tipikus lisszaboni drótkötélpályákról, amelyek síneken közlekednek a központból a meredek utcákon. A siklóvasutak hasonlítanak a régi sárga villamosokra, amelyek szintén a Bairro Altóba járnak.

  • Glória drótkötélpálya (térkép és menetrend: carris.pt/gloria-funicular) - a metróállomástól és a Restauradores állomástól indul.
  • Bica kötélpálya (térkép és menetrend: carris.pt/bica-funicular) - a metróállomástól és a Cais do Sodré állomástól indul (kb. 250 méter).
  • Villamosok - a 12E, 22B, 24E és 28E vonalak a "Praça Luís de Camőes" központi megállóhelyen keresztül közlekednek.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Lisszabon-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.