Krisztus szobra Almadában

Krisztus szobra Lisszabon

Krisztus király szobra a Tejo folyó felett, Almada közelében egy magas sziklán áll, ahonnan egész Lisszabonra, a túlpartra nyílik kilátás.

A Rio de Janeiró-i Krisztus-szoborral való hasonlóság nem véletlen. A brazil ikonikus szobor a lisszaboni bíboros Rio de Janeiróban tett látogatása után lett az ihletője egy hasonló portugál emlékműnek.

Válassza ki a legolcsóbb szállodát Lisszabonban

A lisszaboni Krisztus számokban

A szobrot 1959-ben állították fel egy 133 méter magas sziklán a Tajo folyó tengerbe torkolló torkolata felett. Így több mint 25 évvel fiatalabb, mint a brazil modell.

Maga a szobor 25 méter magas, 3 méterrel alacsonyabb, mint a riói Megváltó Krisztus. Ugyanakkor egy 82 méter magas talapzaton áll, így az egész építmény több mint kétszer olyan magas, mint a brazíliai szobor.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

A talapzat tetején, közvetlenül a szobor alatt található egy turistalátványosság, amely az egyik legnépszerűbb Lisszabonban. Innen szó szerint isteni kilátás nyílik a monumentális Tejo folyóra, az Április 24-i hídra és Lisszabon központjára.

A szentély talapzata alatti kilátópontra a belépés ingyenes. A talapzatra való feljutás díjköteles. 8 eur Nyáron 7 eurót, télen pedig 7 eurót kell fizetni. Fizetni csak készpénzzel lehet.

Naponta 9:30-tól tart nyitva, a zárás időpontja szezontól függően változik (18:45-19:30).

Hivatalos weboldal: cristorei.pt/en

Hogyan juthat el a szoborhoz?

Szánjon legalább fél napot a látogatásra, elég messze van Lisszabon központjától.

Komp + busz

Először használja a Cais do Sodre és Cacilhas között a Tajón átkelő kompot (menetrend: ttsl.pt/horarios-cacilhas). A jegy 1,50 euróba kerül, és a kompra meghosszabbított 24 órás jegyet is használhatsz, lásd a Közlekedés fejezetben.

A 3001-es Almadan buszjárat végállomása közvetlenül a kikötőnél van, és egészen a szoborig visz, ahol a második végállomása van (menetrendek a honlapon carrismetropolitana.pt).

A lisszaboni 24 órás jegy nem érvényes az almadai buszokra, de a Viva Viagem kártyán fel lehet tölteni az egyszeri jegyet, ez 0,85 euróba kerül. Alternatívaként a sofőrtől is vásárolhat jegyet 1,25 eur-ért.

753-as busz

A 753-as buszjárat közvetlenül a Lisszabon központjában található "Marques de Pombal" sárga metróállomástól indul a Krisztus-szoborhoz. A busz 30 percenként egyszer közlekedik (menetrend: carris.pt/753), és a lisszaboni 24 órás alapjegy a teljes útvonalra érvényes.

Az április 25-i hídon való átkelés után az első megállónál szálljon le, amely a "Portagem-Cristo Rei" nevet viseli. A buszmegállótól a szoborig körülbelül 1100 métert kell gyalogolni, lásd az útvonaltérképet a következő oldalon en.mapy.cz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Lisszabon-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.