La Maddalena

La Maddalena

A 7 nagyobb és több kisebb szigetből álló, bájos La Maddalena-szigetcsoport Szardínia északi partjaitól alig egy kilométerre, Korzikától látótávolságra fekszik.

Foglaljon szállást Szardínián előre, kedvezményes áron

A szigetcsoport különösen népszerű a zord partvidék, a kis öblök, a gyönyörű sziklákkal tarkított homokos strandok, a türkizkék és tiszta tenger miatt, amelynek zátonyait számos állat lakja, így ideális a búvárkodásra és a békés hangulatra.

Csak La Maddalena és Caprera szigetei, amelyeket közút köt össze, állandóan lakottak. A legnagyobb város La Maddalena, romantikus, kávézókkal és éttermekkel teli szűk utcáival és reneszánsz építészetével.

Strandok és úszás

A La Maddalena-szigetcsoportot nem véletlenül nevezik "az európai Seychelle-szigeteknek" vagy "az európai Tahitinek". A helyi romantikus kis strandok a pitorexi szikláikkal és zöld környezetükkel valóban e két egzotikus szigetcsoportot idézik.

A legtöbb strand La Maddalena fő szigetén található, ahol minden öbölben, valamint a szomszédos Caprera szigetén, amely könnyen megközelíthető.

A kisebb strandok többsége nem rendelkezik létesítményekkel, de ez inkább csak előny a helyi gyönyörű természeti környezetben. Ne feledje tehát, hogy sok frissítőt hozzon magával.

Szállás La Maddalena

Szállás közvetlenül La Maddalena szigetén található, ahol számos kisebb apartman és vendégház található. A normál árak főszezonban 120 euró körül mozognak éjszakánként 2 fő részére.

Szállodák és szálláshelyek - La Maddalena

A szigetcsoport többi szigete közül csak San Pietro szigetén, a Santo Stefano Resort & Spa szállodakomplexumban lehet megszállni.

Gazdagabb, de általában drágább ajánlatokat a szárazföldön található Palau, illetve Szardínia szigetén találunk.

Hogyan juthat el oda

A szigetcsoportra nem vezet híd, és csak hajóval lehet oda eljutni.

Palau - La Maddalena komp

La Maddalena Palau felől a számos Delcomar kompjárattal érhető el, amelyek nappal félóránként, éjszaka pedig körülbelül óránként közlekednek. A Palau és La Maddalena közötti hajóút 20 percig tart.

Jegyfoglalás és menetrend: booking.delcomar.it.

Az árak a következők:

Palau - La Maddalena kompjáratok
Alacsony szezon (október-május)
Egy út
Alacsony szezon (október-május)
Vissza
Főszezon (június-szeptember)
Egyirányú
Szezon (június-szeptember)
Vissza
Gyalogos utasok 4,10 eur 7,80 eur 4,70 eur 8,70 eur
Személygépkocsi 10 eur 19,60 eur 10,20 eur 20 eur

Buszok a szigeteken

A nyári szezonban két buszjárat közlekedik a szigeteken, amelyek a nyári szezonban óránként egyszer közlekednek, és La Maddalena központjából a La Maddalena és Caprera szigetek strandjaira viszik az utasokat.

A menetrendeket a járatokat üzemeltető Turmo travel honlapján találja. A jegy ára az újságárusoknál kb. 1 euró, vagy a sofőrnél 1,50 euró.

A többi lakatlan szigetre csak olyan magáncégek szolgáltatásait lehet igénybe venni, amelyek fél- vagy egész napos hajóutakat szerveznek Palau-ról vagy La Maddalena-ról. Az árak személyenként 50 eur körül mozognak.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Szardínia-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.