Badesi

Badesi

Az északnyugati parton fekvő Badesi kisváros gyorsan népszerűvé válik, és egyre több turista érkezik ide. Különösen Szardínia egyik leghosszabb strandja vonzza őket. A több mint 8 km hosszú, egybefüggő, finom fehér homokréteggel és tiszta tengerrel egyszerűen lehetetlen nem élvezni a nyaralást.

Keresse meg a legjobb tengerparti szállodát a booking.com oldalon.

Bár Badesi egy kis üdülőhely, minden szükséges szolgáltatást kínál a boltoktól kezdve a gyógyszertárig, benzinkutakig és számos szálláslehetőséggel.

Strandok és úszás

Az egyetlen strand Badesitől a még kisebb Pirotto Li Frati üdülőhelyen keresztül Valledoriáig húzódik, és közel 10 km hosszú.

A strandon napozóágyakat és napernyőket bérelhet, kihasználhatja a számos vízi tevékenység és sportolási lehetőség előnyeit, bérelhet kajakot vagy pedálost, és természetesen felfrissülhet a számos strandbár egyikében.

A vízbe való bejutás fokozatos, de az öböl hiánya miatt néha nagyobb hullámok is előfordulnak.

A strand hihetetlen hosszúságának köszönhetően Badesiben mindig bőséges magányra lelhet.

Szállás Badesi

Badesi egyre népszerűbb a cseh utazási irodák körében, amelyek közvetlenül ide kínálnak túrákat. Az árak általában 586 euró körül mozognak hetente, beleértve a repülőjegyeket és a szállítást.

Badesiben azonban könnyedén megszállhat egyedül is számos magánapartmanban és klasszikus szállodában. Az árak itt általában kedvezőbbek, mint Szardínia többi részén, és még a főszezonban is találhat szállást 73 euró alatt éjszakánként 2 fő részére. Az ünnepekre azonban hónapokkal előre kell foglalni!

Mi a legjobb szállásokat választjuk ki Önnek közvetlenül a tengerparton: Club Hotel Residence Baiaverde, La Locanda del Mare, Camping Baia Paradiso

Hogyan juthat el oda

A legegyszerűbben saját vagy bérelt autóval juthatsz el közvetlenül a tengerpartra. Maga a strand 1 és 2,5 km között van a főúttól és az üdülőhelyektől. Alghero repülőtere kb. 85 km, míg Olbia repülőtere 76 km távolságra van.

Autóbérleti díjak összehasonlítása Szardínia területén

Azonban a helyi kisbuszjárattal is eljuthat közvetlenül a strandra. Badesi központjából a Li Junchi strandra napközben félóránként közlekedik egy kis Sardabus busz. Badesi városából a Baia delle Mimose szállodai üdülőhelyre napi 4-6 alkalommal közlekedő járat is közlekedik (menetrend a következő oldalon: sardabus.it).

Badesi központjába távolsági helyközi járatok közlekednek:

  • Alghero - repülőtér - Digitur busz (naponta 1x Alghero - Santa Teresa vonal).
  • Olbia (szintén repülőtér) - 30-as SunLines buszvonal (naponta 1x).
  • Porto Torres - Digitur busz (naponta 1x Alghero - Santa Teresa vonal), Sardabus busz (naponta 1x).
  • Sassari - 728 ARST autóbusz (naponta 4x)
  • Castelsardo - 728 ARST autóbusz (naponta 4-szer)
  • Santa Teresa Gallura - 728 ARST autóbusz (naponta 4x), Digitur autóbusz (naponta 1x Alghero - Santa Teresa vonal)

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Szardínia-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.