A Nagy Vásárcsarnok

A Nagy Vásárcsarnok

A Nagyvásárcsarnok, amely egy 1896-os épületben kapott helyet, csak egy a sok hasonló budapesti közül, de méretét, építészetét és elhelyezkedését tekintve a legérdekesebb a turisták számára. Az épület két föld feletti és egy földalatti emelettel rendelkezik.

A piac népszerű a turisták és a helyiek körében egyaránt, akik zöldséget, gyümölcsöt, friss húst és halat, tejtermékeket és fűszereket vásárolnak. A turisták leginkább apró szuveníreket, például szárított paprikát, fűszereket vagy savanyúságokat vásárolnak a standokon.

TOP 10 szálloda Budapesten

A budapesti Nagypiac nem sokkal a három város Budapestté való egyesülése után épült, amikor több tízezer ember költözött a fővárosba, és így felmerült az igény a tömegek egyszerű ellátására.

Három emelet tele finomságokkal

A Nagyvásárcsarnok ma, a szuper- és hipermarketek modern korában is betölti eredeti rendeltetését. És több mint jól teljesít. A több mint 2 futballpálya nagyságú területen órákig lehet kanyarogni a több emeletnyi, mindenféle alapanyagot árusító bódék tucatjaival és százaival teli területen.

A zöldség- és gyümölcsrészlegben a szaglósejtjeid a friss paprikától, fokhagymától és autentikusan fűszeres magyar fűszerektől illatozó emeleteken táncolnak.

Maradandó ajándékokért, amelyeket nyugodtan hazavihet szuvenírként, elsősorban a húsrészlegben keressen, ahol természetesen valódi magyar szalámit és csabait talál, vagy a sajtrészlegben.

A földszinten a klasszikus szupermarket mellett több olyan friss halat és savanyúságokat kínáló szakboltot is találsz, amelyekre különösen érdemes odafigyelned. A magyarok ugyanis világbajnokok a savanyításban, bármiben és különösen a zöldségek savanyításában!

Belépőjegy és nyitvatartási idő

A piacra a belépés természetesen ingyenes, elvégre gyakorlatilag egy átlagos bevásárlóközpontról van szó, csak más hangulatban és más környezetben.

A piac nyitva tart:

  • Hétfő - 6:00-17:00
  • Keddtől péntekig - 6:00-18:00 óráig.
  • Szombat - 6:00-15:00 óráig.
  • Vasárnap és ünnepnapokon zárva

A piac hivatalos honlapja: piaconline.hu/en

Helyszín és közlekedés

A nagy piacot a Fővám téren, a Duna mellett, a belváros déli szélén találja. Tegyen ide egy kellemes sétát a folyó mentén, vagy használja a tömegközlekedést:

  • Fővám téri megálló - M4-es metró; 2, 2M, 47, 48, 49-es villamosok; 15-ös, 115-ös buszok; 83-as trolibusz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Budapest-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.