Staten Island

Staten Island

Staten Island New York City öt kerületének egyike, és az azonos nevű szigeten található, Manhattantől délre. A városba látogatók különösen a New York belvárosából induló kompokról ismerik a Staten-szigetet, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a Szabadság-szoborra és a manhattani égboltra.

A 10 legjobb szálloda New Yorkban

Staten Island elérése után a legtöbb turista a legközelebbi kompra száll vissza a belvárosba. Ha azonban van legalább néhány órája, javasoljuk, hogy álljon meg Staten Islanden

Kompok Staten Islandre

Ahogy a bevezetőben is vázoltuk, a sziget legnagyobb látványossága nem a szigeten, hanem a Staten Island és Manhattan közötti vizeken található. A népszerű narancssárga kompok, amelyek a nap 24 órájában 30 percenként közlekednek a Battery Park kikötőjéből, úszó kilátóteraszként funkcionálnak. A komp útvonala ugyanis elhalad a Szabadság-szobor mellett, amelyet oda- és visszaúton is megcsodálhatsz, különösen reggel, amikor szépen kivilágítva van.

A kompok nyitott felső fedélzetéről a dél-manhattani felhőkarcolókra is látványos kilátás nyílik, élükön New York legmagasabb épületével , a One World Trade Centerrel.

A kompjáratok ingyenesek , pontos menetrendjüket a www.siferry.com oldalon találja.

Strandok, vidék és történelmi városok

Annak ellenére, hogy Staten Island szerves része New York Citynek, kevéssé hasonlít a globális jelentőségű, nyüzsgő megapoliszra. Ehelyett Staten Island békét és nyugalmat kínál, egy csipetnyi vidéki Amerikával.

A kompkikötő melletti, nyilvánosan hozzáférhető mólókon élvezheti a New Jersey kikötőjébe, Amerika egyik legnagyobb kikötőjébe befutó hatalmas óceánjárók nyüzsgő forgalmát.

Staten Island keleti partján lejjebb hosszú homokos strandokat talál, amelyek ideálisak a sétához vagy sportoláshoz.

A sziget egyik fő látványossága a Staten Island közepén található kis történelmi Richmond Town múzeum. Itt bepillantást nyerhetsz abba, milyen volt a környék a 18. és 19. században, és bepillantást nyerhetsz abba, milyen volt akkoriban a kisvárosi Amerika. A belépéssel vagy a nyitvatartási idővel kapcsolatos információkért látogasson el a www.historicrichmondtown.org weboldalra.

Közlekedés Staten Islandre

Mivel Staten Island New York City része, általában az összes helyi buszon és a Staten Island Railway felszíni vasútvonalon használhatja a MetroCardot vagy az OMNY érintésmentes fizetőeszközt; a részleteket lásd a Közlekedés New Yorkban című fejezetben.

A vasútvonalat, amely egész nap 30 percenként közlekedik, vagy a 74-es (rakpart a Richmond Múzeumig) vagy az 51+81-es (rakpart a strandokig) buszjáratokat fogja a legtöbbször használni.

A Staten Island és Manhattan közötti kompjáratok ingyenesek, és a nap 24 órájában 30 percenként közlekednek.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót New York-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.