Megközelítés a repülőtérről Tirana

Tirana

A repülőtérre Tirana központjából és más albániai városokból buszok közlekednek.

Autókölcsönzés

Ha azzal a céllal indul Albániába, hogy beutazza az országot, az autóbérlés mindenképpen a legkényelmesebb megoldás, ha minél több mindent szeretne elkapni, és nem akar a nagyon sajátos és hosszadalmas helyközi buszközlekedéstől függeni.

A tiranai repülőtéren számos autókölcsönző cég működik, a helyi cégektől kezdve a nagy multinacionális vállalatokig.

Az árak szezontól függően jelentősen változnak. Nyáron 73 eurót fizethet naponta , míg az év többi részében 29 eurótól.

Buszok

Ha városi turizmus céljából utazik, vagy Albániában helyi közlekedéssel szeretne közlekedni, akkor csak a repülőtérre/repülőtérről induló buszokat használja.

Az összes busz megállója az érkezési csarnok kijáratától kb. 150 méterre található. Jobbra a KFC mellett elhaladva egyenletesen végigsétál a parkoló végéig, ahol mindig több busz vagy furgon áll Önnel szemben, általában a szélvédő mögött az úti cél nevét tartalmazó táblával.

Tirana központjába

A buszok a központba óránként egyszer, XX:00-kor indulnak. A buszjáratot nem jelölik számmal, csak egy "Repülőtér" vagy "Tirana" feliratú táblával. A központban, az Operaház hátsó részén van egy felszállóhely. A buszmegálló pontos helyét lásd a google.com/maps oldalon.

Menetrendek a honlapon találhatók luna.al.

A jegy ára 400 mind, és a buszon a kalauztól vásárolható meg. Nyugodtan szálljon fel egy álló buszra, mindig arra a buszra irányítják, amelyik először megy. Amint elindul a busz, a kalauz végigsétál a buszon és begyűjti a pénzt. Készpénzben albán lekben (400), euróban (4€) vagy kártyával fizethetsz.

A jegyet online is meg lehet vásárolni a weboldalon. book.distribusion.com 4 eurós áron.

  • Utazási idő: 30 perc.
  • Menetrend: óránként, mindig xx:00-kor.
  • Első és utolsó csatlakozás: a buszok 24/7 mindkét irányban közlekednek.
  • Ár: 400 minden

A járatok menetrendje és időpontjai hétköznap és hétvégén is azonosak. A repülőtérről a központba tartó busz megállás nélkül közlekedik.

Durrës felé

Közvetlenül a repülőtérről is eljuthat Albánia legnagyobb tengerparti városába, Durrësbe.

A buszok azonban csak napi 7 alkalommal közlekednek, a repülőtérről 8:00, 9:30, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00 órakor. Durrësből a repülőtérre 10:00, 12:00, 14:00, 15:30, 17:00, 19:00, 21:00 órakor közlekednek. A jegy ára 600 forint.

Vlorëbe

Albánia legnagyobb üdülőhelyére naponta 6 alkalommal indulnak közvetlen buszok/mikrobuszok (részletes időpontok a repülőtér honlapján). A jegy ára 1 000 forint, az utazás kb. 2 és negyed órát vesz igénybe.

Taxi

A taxi a legkényelmesebb közlekedési mód, hacsak nem közvetlenül a központban száll meg, mivel a reptéri busz nem áll meg sehol útközben.

Tiranában nincsenek olyan megosztott taxiszolgáltatások, mint az Uber vagy a Bolt, de a repülőtéren és a városban bőséges a rendszeres taxikínálat. Az út Tirana belvárosába körülbelül 2 500 forintba kerül.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.